25 / 04 / 2024

Seramik devi KAP'a açıkladı, çarklar yavaşladı

Seramik devi KAP'a açıkladı, çarklar yavaşladı

İnşaat sektöründe üretimin durması yan sektörleri de olumsuz etkiledi. Siparişler azalınca bazı hatlarını geçici olarak kapatma kararı alan Ege Seramik, bir takım tasarruf tedbirleri uygulamaya koydu.



 Pandemi sürecinin ardından Ukrayna-Rusya savaşı ardından ambargo kararları ile yükselen enerji maliyetleri ve üstüne Avrupa ve ABD'de resesyonun ayak seslerinin artması şirketleri zora sokuyor. Avrupa'da çarklar yavaşlamaya başlarken bir üretim bantlarını durdurma haberi de yurt içinden geldi. Seramik devi Ege Seramik tasarruf tedbirleri kapsamında üretim yapmadığı hatlarını durdurma kararı aldığını açıkladı. Siparişi ve üretimi bulunmayan hatların geçici olarak durdurulduğunu belirten şirket Kamu Aydınlatma Platformu'na bu konuda bir açıklama gönderdi.

Verimsiz ve üretim siparişi bulunmayan hatların geçici olarak kapatılması yönünde karar alan Ege Seramik Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada küresel etkilere de vurgu yapıldı. Açıklamada şirket yönetim kurulunun 26 Eylül 2022 Pazartesi günü gerçekleştirdiği toplantıda bir takım tasarruf tedbirleri almak durumunda kaldığı ifade edildi.  


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön