18 / 04 / 2024

Seramik devi KAP'a açıkladı, çarklar yavaşladı

Seramik devi KAP'a açıkladı, çarklar yavaşladı

İnşaat sektöründe üretimin durması yan sektörleri de olumsuz etkiledi. Siparişler azalınca bazı hatlarını geçici olarak kapatma kararı alan Ege Seramik, bir takım tasarruf tedbirleri uygulamaya koydu.



Açıklamada, 2020 yılı başından itibaren olumsuz etkileri süregelen Covid 19 pandemisi ile 2022 yılında patlak veren Rusya - Ukrayna savaşının olumsuz etkilerinin tedarik zincirinde bozulmalara yol açtığı, üstüne  hammadde ve emtia fiyatlarının yükselmesi ve enerji fiyatlarının kontrol edilemezliğinin eklenmesiyle şirket ticari faaliyetlerinin olumsuz yönde etkilendiği ifade edildi. Yüksek enflasyonun da etkisine vurgu yapılan açıklamada, ekonomideki genel zorlayıcı etkilerin bertaraf edilmesi amacıyla şirket genelinde tasarruf tedbirleri alındığı dile getirildi. Açıklamada, "Tasarruf tedbirlerinin alınması ve uygulanmasına karşın, seramik sektöründeki gerek dış pazar, gerekse iç pazardaki daralmanın giderek artması, siparişlerin azalması sebebiyle, tasarruf tedbirlerinin gözden geçirilmesine ve ilave tedbirler alınmasına ihtiyaç duyulmuştur" ifadesine yer verildi.

Şirketin yıllık üretim kapasitesi 24 milyon 300 bin m2

İbrahim Polat Holding bünyesinde faaliyet gösteren Ege Seramik, 1972 yılında İzmir’de kuruldu. 1975 yılında üretime geçen şirket 90’lı yıllarda altyapı, teknoloji, tasarım ve kalite standartlarına ağırlık vererek, istikrarlı yatırım ve büyüme azmi ve sektöre kazandırdığı yenilikler sektörün önce kuruluşlarından biri oldu. İzmir Kemalpaşa’da 416 bin752 m2 alanda  kurulu ve İzmir limanına 26 km uzaklıktaki üretim tesislerinde yaklaşık 24 milyon 300 bin m²/yıl seramik üretim kapasitesine sahip olan Ege Seramik,1992 yılından bu yana Borsa İstanbul’da işlem görüyor.

ÇİB Başkan Yardımcısı Dalbeler: Çelik sektörü karanlığa doğru ilerliyor!

Elektriğe yüzde 27 zam geliyor! Kriz büyüyor! Faturalar kabaracak!

Avrupa’da enerji krizi büyüdü! Siparişler Türkiye’ye kayacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön