26 / 04 / 2024

Tayland kripto para karlarına vergi getiriyor!

Tayland kripto para karlarına vergi getiriyor!

Tayland, bütçe açığını kapamak için 30 seneden uzun zamandır ilk defa hisse senedi alım-satımına vergi getirmek için düğmeye bastı. Böylelikle gündemden düşmeyen kripto para karları da belli bir oranda vergilendirilmiş olacak.



Tayland, bütçe açığını kapamak için 30 seneden uzun zamandır ilk defa hisse senedi alım-satımına vergi getirmek için düğmeye bastı. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para karları da belli bir oranda vergilendirilmiş olacak.

HaberTürk'te yer alan habere göre, Başbakan Prayuth Chan-Ocha liderliğindeki hükümetin hisse senedi alım-satımının vergilendirilme yöntemi ve oranı konusu ile ilgili kararını Ocak ayının sonuna kadar vermesi bekleniyor.

Tayland kripto para karlarına vergi getiriyor!

Tayland Maliye Bakanı Arkhom Termpittayapaisith konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto paraların da aralarında yer aldığı dijital varlıkların alım-satımından elde edilen kazançların nasıl vergilendirileceği de benzer biçimde ay sonuna kadar detaylandırılacağını belirtti.

Bitcoin 6 ayın en düşük seviyesinde!

Bitcoin neden düşüyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön