27 / 04 / 2024

Tesla, Bitcoin ile ödemeyi askıya aldı!

Tesla, Bitcoin ile ödemeyi askıya aldı!

Tesla'nın kurucularından olan Elon Musk, şirketin araç satışlarında Bitcoin kullanmayı askıya aldıklarını açıkladı. Musk'ın açıklamasından sonra Bitcoin fiyatı düşmeye başladı. 



Dünyanın en zenginlerinden olan iş adamı Elon Musk, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Bitcoin madenciliği ve işlemleri için fosil yakıtların, özellikle en kötü emisyona sahip kömürün hızla artan kullanımıyla ilgili endişe içerisinde olduklarından bahsetti.

Tesla, Bitcoin ile ödemeyi askıya aldı!

Hürriyet'te yer alan habere göre; Tesla'nın araç satışın kullanılan Bitcoin'in kullanımının askıya aldığından bahseden Musk, "Kripto para biriminin birçok düzeyde gelecek vaat eden bir fikir olduğuna inanıyoruz ancak bunun çevre için büyük bir bedeli olamaz." açıklamasında bulundu.

Tesla, Bitcoin ile ödemeyi askıya aldı!

Elon Musk, Bitcoin için harcanan enerjinin çok daha azını kullanan diğer kripto para birimlerini kullanabileceklerinden bahsetti.

Musk'ın konuyla ilgili paylaşımından sonra Bitcoin fiyatı 58 bin dolar seviyesinden 46 bin dolar bandına kadar düşerken, TSİ 04.00 seyirlerinde yeniden 50 bin seviyesine çıktı.

Bitcoin yatırımcılarına önemli uyarı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön