26 / 04 / 2024

The Godfather'ın çekildiği Hearst Estate malikanesi satışa sunuldu!

The Godfather'ın çekildiği Hearst Estate malikanesi satışa sunuldu!

Sinema dünyasının kült filmlerinden biri olan The Godfather (Baba) filminin çekildiği malikane 89 milyon dolara satışa çıkarıldı.



İlk olarak 2016’da 195 milyon dolara sonrasında 2018’de 135 milyon dolara ve son olarak 2020’de 125 milyon dolara satışa çıkarılan The Godfather (Baba) filminin çekildiği malikane, şimdi de 89 milyon dolarlık yeni fiyatıyla satışa sunuldu. Sözcü'de yer alan habere göre; mülk sahibinin yaşadığı kriz sebebiyle bir an önce satılması istenen malikanenin orijinal fiyatının üzerinden yüzde 54 oranında bir indirim yapıldı. 

1927’de inşa edilen yaklaşık 30 bin metrekareye büyüklüğü olan malikane, Beverly Hills’te 3.5 dönümlük bir arazide konumlanıyor. Bir zamanlar medya devi William Randolph Hearst’e ait olan mülk, eskiden “Beverly House” olarak da biliniyordu; ancak şimdilerde “Hearst Estate” olarak anılıyor.

The New York Daily News’e göre malikane, 2013'te 600 bin dolara kiralanabiliyordu.

The Godfather ın çekildiği Hearst Estate malikanesi satışa sunuldu!

ÜNLÜ İSİMLERİN TERCİHİ

Malikane Baba filmi dışında, Beyonce’nin 2020’de piyasaya sunduğu “Black Is King” albümünün görsellerinde de kullanıldı. Ayrıca Baba filminde görülmeden önce de oldukça iyi bilinen bir lokasyonda yer alıyordu. Jacqueline ve John F. Kennedy, 1953’te evlendiklerinde balaylarının bir bölümünde bu malikanede konakladılar.

Malikane, Beverly Hills bölgesindeki diğer birçok lüks yapıyı hayata geçiren mimar Gordon Kaufmann tarafından tasarlandı. Eve 1990’larda eklemeler yapıldı ve önemli ölçüde genişletildi. İki yüzme havuzu bulunan yapı, bir zamanlar yayınevi kralı William Randolph Hearst’e aitti.

Havuzların yanı sıra evde özel tenis kortu da yer alıyor. Göz kamaştırıcı bahçelerin peyzaj mimarı ise Paul Thiene’ye ait. Malikanenin içi de dışı kadar etkileyici bir görüntüye sahip. El oyması panellere ve detaylarla süslenmiş bir tavana sahip iki katlı bir kitaplığı içinde bulunduran yapının ana bölümünde, 19 yatak odası mevcut. Satın almak isteyenlere bu sayı yeterli gelmezse giriş kapısının yanında beş yatak odalı ayrı bir ev daha bulunuyor.

Sandra Bullock, Beverly Hills'ten yeni bir malikane aldı!

Serena Williams, Beverly Hills’teki villasını 7.5 milyon dolara satıyor!


Geri Dön