19 / 04 / 2024

Thodex vurgununda kritik gelişme! Faruk Fatih Özer paraları gönderiyor!

Thodex vurgununda kritik gelişme! Faruk Fatih Özer paraları gönderiyor!

Thodex kripto para vurgununa ilişkin soruşturma sürerken, olayda bir son dakika gelişmesi meydana geldi. Aktarılan iddialarda, Thodex'in CEO'su Faruk Fatih Özer tarafından 8 mağdur isme toplam 2 milyon TL yolladığı belirtildi. 



Firari CEO Faruk Fatih Özer'in babasının avukatı olan Sevgi Erarslan, konuya ilişkin gerçekleştirdiği dikkat çeken açıklamalarda soruşturma çerçevesinde müvekkillerinin şüpheli sıfatıyla yargılandığının altını çizerek şöyle konuştu: 

"Bu konuda bir basın bildirisi yapmak durumunda kaldık. MASAK raporlarını bekliyorduk. MASAK raporları geldi. Bu kapsamda zararları gidermeye başladık. Kripto piyasası risk piyasasıdır. Ve risk piyasasında da bir hacklenme durumu söz konusu olduğunda sistemin kapatılması olağandır. Bu kapsamında müvekkilde bunu yapmak durumunda kalmıştır. Dolayısıyla ortada dolandırıcılık kastının varlığını gerektirir bir durum bulunmamaktadır."

Thodex vurgununda kritik gelişme! Faruk Fatih Özer paraları gönderiyor!

Thodex tarafından mağdur edilen kişilerin zararlarının giderilmesinin gerekli olduğuna ilişkin uzlaşıldığına dikkat çeken Erarslan, MASAK raporları kapsamında 1 hafta sürede 373 mağdur kişinin toplam zararının giderildiğini dile getirdi ve "373 mağdurdan zararları büyük olanlar şikayetlerinden vazgeçti. Bu kapsamda zararların ödenmeye devam edeceğini bildirmek istiyoruz. Bir mail adresi paylaşacağız. Bu mail adresinden zararları olan, mağdur olan kişilerin kimlik bilgileri ve zarar bedellerini bizlere bildirmesini istiyoruz. Bu bilgilendirmeleri de avukatları vasıtasıyla yapmalarını tercih ederiz. Çünkü savcılığımız çok titiz bir soruşturma gerçekleştirdi, fakat zamanımız yok" diye konuştu. 

Tutuklama kapsamında zamanların sona erdiğini vurgulayan avukat, "Süremiz çok kısıtlı, 1-2 hafta içerisinde bütün zararları gidermek istiyoruz. Bütün mağdurlardan talebim, bu bilgilendirmeleri yaparken toplu bir şekilde yapılanlara ve meblağsı yüksek olanlara öncelik verilecek. Bir öncelik sırası yapılacak ve iddianame düzenlenene kadar bu öncelik sırasına göre, zararlar giderilmeye başlanacak. Şimdiye kadar 373 tane mağdurun zararı giderildi. Lütfen bize 'erarslanhukukvedanısmalı[email protected]' adresinden ulaşın. Lütfen bu adrese zararlarınızı bildirin" açıklamasında bulundu.

Kripto paralar için kritik hafta başladı!

Japonya'dan kripto para borsalarına dikkat çeken Rusya uyarısı!

Avrupa Birliği'nde kritik Bitcoin ve Ethereum düzenlemesi oylanacak!

Thodex’in firari patronu 8 aydır kayıp! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön