25 / 04 / 2024

THY'den 3. havalimanına 6 bin metrekarelik lounge!

THY'den 3. havalimanına 6 bin metrekarelik lounge!

Türk Hava Yolları, İstanbul Yeni Havalimanı lounge’ları için ihaleye çıktı. 5-6 bin metrekarelik özel yolcu salonları, 5 yıldızlı otel konforunu aratmayacak şekilde inşa edilecek.



Açılmasına 6 ay kala İstanbul Yeni Havalimanı’nda en çok uçuşu gerçekleştirecek olan Türk Hava Yolları (THY), dev merkezde yer alacak özel yolcu salonları için ihalelere başladı. 

Gazete Habertürk'ten Gökhan Artan'ın haberine göre THY, özel yolcu salonları (CIP Lounge alanları) ihalesine katılacak firmaların belirlenmesi için ön yeterlilik ihalesi gerçekleştirdi. 

THY’nin özel yolcu salonları, 5 yıldızlı otelleri aratmayan konforuyla adeta uçak kaçırtacak. Havalimanında THY’nin 5-6 bin metrekarelik lounge alanları olması bekleniyor.

İnşaatının yüzde 85’i tamamlanan İstanbul Yeni Havalimanı’nın yolcu payının yüzde 70’i Türk Hava Yolları’na verilecek. THY’nin burada birçok tesisi ve büyük ölçekli özel yolcu salonları bulunacak. Havalimanında THY’nin 5-6 bin metrekarelik lounge alanlarının olması bekleniyor.

50 MİLYON TL’LİK CİRO ŞARTI ARANIYOR

THY'nin ihale ilanına göre başvuruda bulunacak istekli firmanın müteahhitlik hizmetlerine ilişkin cirosunun son beş yılın ortalamasında veya son yılda minimum 50 milyon TL tutarında olması şartı aranıyor. 

KİRACI OLMAK İSTEYENLERİN İLGİSİ BÜYÜK

29 Ekim’de ilk etabı açıldığında dünya havacılığının merkezi olacak İstanbul Yeni Havalimanı’nda çok sayıda büyük ve küçük ölçekli firma, ticari alanları kiralayarak yerlerini almak istiyor. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 30 Haziran’da şirketlere yer teslimi yapılacağını ve 30 Ağustos itibarıyla geçici kabul işleminin başlayacağını bildirdi. 

90 METRELİK KULE’NİN DIŞ YÜZEYİ GİYDİRİLİYOR

THY den 3. havalimanına 6 bin metrekarelik lounge!

50 milyon TL’ye mal olacak lale figürlü hava trafik kontrol kulesinin dış yüzeyinde de çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 6 bin 85 metrekarelik alanda 90 metre yükseklikte inşa edilen kule, iki kontrol katından meydana geliyor. En üst katta hava trafik kontrolörleri, bir alt katta ise yer trafik kontrolörleri görev yapacak.


Geri Dön