29 / 03 / 2024

TKN Yapı’dan Kayseri'ye yeni projeler geliyor!

TKN Yapı’dan Kayseri'ye yeni projeler geliyor!

Kayseri’nin başarılı inşaat firmalarından TKN Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Alim Aytekin, 2018’de birçok yeni projeye başlayacaklarını söyledi...




Kayseri'nin en başarılı inşaat firmalarından TKN Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Alim Aytekin, 2017’nin Aralık ayında eski projelerin yüzde 90’ını teslim etmiş olacaklarını ve 2018’de yeni nesil projelere başlayacaklarını söyledi. Para Ek'te yer alan habere göre, Aytekin, “Kanyon projemiz Mimar Sinan Organize Sanayi Bölgesi’nin hemen karşısında. Dairelerimiz oldukça büyük, yürüyüş parkurlarının olduğu, sosyal imkanların bulunduğu bir proje. 2018’de hem inşaatına hem de satışına başlıyoruz. Erciyesevler’de de konsept bir projemiz var. Şehir merkezinde bulunan en iyi arsalardan birisi. Kapalı otoparkı, 24 saat güvenliği, üst düzey bir proje. Bunun da satışlarına başladık.İnşaata ise Şubat-Mart gibi başlayacağız” dedi.

 

İNŞAATINA BAŞLANACAK PROJELER

 

Yıldırım Beyazıt’ta ise kentsel dönüşüm projesine başlayacaklarını söyleyen Aytekin, “Projemizin ismi “Modern”. Çizimi çok modern bir proje oldu. Mimari yapısı Kayseri’de bir ilk olacak. Bunun dışında Konfor projemiz hazır. Erkilet çok hızlı gelişen bir bölge. Özellikle Yeni Bölge Hastanesi ve büyük işletmeler ile nüfusun artacağı bir bölge. Orada 190-200 dairelik bir projemiz var. Mart ayında ona da başlıyoruz. Mimar Sinan,  TOKİ  ve Serkent bölgesinde hiç hız kesmiyoruz. Orada da “Balkon” diye bir projemiz var. İmalatına başladık, satışlarımız da oldukça iyi gidiyor. Uğurevler’de “Liva” ve “Liva Plus” projelerimiz başlıyor. Turgutreis’de “Köşe” projemiz hızla devam ediyor. Esenyurt’ta farklı çizgileri olan Hisarcık yolu üzerinde bir projeye başlıyoruz. 2018’e yetiştirmeyi planlıyoruz. “Zümrüt” isimli projemiz ise çok büyük bir kentsel dönüşüm projesi. Bunu da 2018’de neticelendireceğiz. Burada 50 bin metrekare üzerine yaklaşık 800 daireli, nitelikli bir proje olacak. 2019- 2020 gibi fuarın tam köşesinde 50 bin metrekarelik bir alanda bir başka projeye daha başlayacağız” diye konuştu.

 

Türkiye’de yapıların eski olduğunu ve bu nedenle ülkedeki tüm yapıların yenilenmesi gerektiğini vurgulayan Aytekin, kentsel dönüşümün eski binaları yıkıp yerine yüksek binalar dikmek olmadığını, içerisinde sosyal alanlar, sağlık ocakları, ibadethaneler, parklar, bahçeler içeren ada bazlı projeler olduğunu ifade etti. Kentsel dönüşüm için kanunlar, idari işlemler, hukuklara ve haklara bakıldığında sürecin tıkanık olduğunu, ancak Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin kentsel dönüşüm için büyük adımlar attığını söyledi.

"TKN KÜLTÜR-SANAT'I KURUYORUZ"


TKN Yapı olarak bu sene sonuna kadar yaklaşık bin konut teslim ettiklerini ve 2018’de de hedeflerinin bin konut daha teslim etmek olduğunu açıklayan Aytekin, “2016’dan sonra her gelir grubuna, her yaşam tarzına diye bir proje başlattık. Düşük gelirliden, orta, lüks, A+, C grubu gibi her gruba hitap edecek bir projemiz var. 1+0’dan 5+1’e kadar dairelerimiz mevcut” dedi. Aytekin, kurulduğundan itibaren konut ve ticari gayrimenkulle yoğunluk gösteren TKN Yapı’nın, yeni dönemde planladıkları projelerin içerisinde kültürel alanların da olacağını ifade ederek, “Kayseri’ye katma değeri daha yüksek tiyatrolar, konserler, dinletiler organize etmeyi planlıyoruz. TKN Kültür-Sanat çatısı altında birçok kültürel faaliyet ile Kayseri halkının sosyal hayatlarının da daha renkli olması için çalışmalara başlıyoruz” şeklinde konuştu.

 


Geri Dön