16 / 04 / 2024

TMO'dan buğday fiyatlarına 1 lira zam açıklaması: Herkesin bilmesi gerekiyor

TMO'dan buğday fiyatlarına 1 lira zam açıklaması: Herkesin bilmesi gerekiyor

Toprak Mahsülleri Ofisi, 2022 yılı için buğday alım fiyatlarını açıkladı. Buğday üreticilerine ellerindeki ürünü TMO'ya satmaları halinde alacakları para ve primlerle ilgili yeni duyuru yapıldı. İşte detaylar...



Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) açıkladığı 2022 yılı hububat taban fiyatı ve mazot fiyatları değerlendirildiğinde  geçen yıl bir ton buğdayla 307 litre mazot alabilen çiftçi son açıklanan taban fiyatıyla bugünkü mazot fiyatı üzerinden hesaplandığında 251 litre mazot alabilecek.

Geçtiğimiz yıl 2 bin 250 lira olan buğday taban fiyatı  7 lira 32 kuruştan mazot satılırken 307 litre mazot alabiliyordu. Bugün mazotun litresi 28 lira 97 kuruşa çıktı.  Buna gübre fiyatları da eklendiğinde (bir yılda gübreye yüzde 342 zam geldi) üreticinin maliyetleri iyice arttı. 

Tüm bunlar hesaba katıldığında TMO'nun buğday üreticisine bu sene buğday fiyatına 1 lira zamlı alacağı ifade edildi.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön