26 / 04 / 2024

Togg'un deposu kaç liraya dolacak? 

Togg'un deposu kaç liraya dolacak? 

Türkiye'nin yerli otomobili Togg, 2023'ün ilk çeyreğinde yollarda olacak. Resmi üretim sürecinin başladığı Togg'un fiyatı ise Şubat ayında açıklanacak. Onun öncesinde deposunun ne kadara belli oldu, dizel ve benzinle farkı olay yarattı. İşte detaylar...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda törenle seri üretime açılan Togg'un Türkiye yollarına çıkması heyecanla bekleniyor. 2020 yılında fabrikasının inşasına başlanan Togg'un fabrika açılış töreni büyük bir coşkuya sahne olmuştu. Yılda 175 bin üretim kapasitesine sahip olan tesiste, 1 milyon araç üretimi için çalışmalar başladı.

Yol testleri yapılan Togg'un C-SUV modeli seri üretime geçti ve önümüzdeki senenin ilk çeyreğinde piyasaya sürülmesi bekleniyor. Fakat ilk otomobiller büyükelçilere sonrasında da 81 ilin valilerinin hizmetine verilecek. Vatandaşlar geliştirilen teknolojisiyle otomotiv dünyasında söz sahibi olmaya hazırlanan TOGG'un detaylarını araştırmaya devam ediyor.

En çok merak edilen konu ise elbette Togg'un yakıtıyla ilgiliydi. Aracın kaç TL yakacağı merak konusu olmuştu. Elektrikli olan Togg'un km'de ne kadar yakacağı araştırılmaya başlanmıştı. Sonunda bu konuda bir hesaplama yapıldı. Dizel ve benzinle farkı olay yaratacak düzeyde olduğu ortaya çıktı..


Geri Dön