25 / 04 / 2024

TOGG’un fiyatını belirleyecek kıstas kesinleşti

TOGG’un fiyatını belirleyecek kıstas kesinleşti

TOGG’un çıkış fiyatının 60-70 bin Euro civarı olması beklenirken fiyatı etkileyecek bir kıstas daha kesinleşti. Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, yaptığı son açıklamada TOGG’un çıkaracağı araçla ilgili “Yüzde 10 ÖTV diliminin içinde kesin kalacağız” açıklamasında bulundu.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına göre 60-70 bin Euro civarında olması beklenen ve 2024 yılında seri üretime geçmesi planlanan TOGG’un fiyatının hangi vergi diliminden hesaplanacağı da belli oldu.

TOGG’un vergiler hariç 1 milyon ile 1.5 milyon arası bir başlangıç fiyatının olacağı tahmin edilirken, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu ortaklarından Anadolu Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Özilhan, "Elektrikli otomobil ithalatı yükselince yüzde 60’a çıkardılar ÖTV’yi. Ondan sonra da yüzde 10’lara düşürdüler. Fakat biz yüzde 10 dilimin içinde kesin kalıyoruz." diye konuştu.

Tuncay Özilhan, projenin ayarlandığı şekilde işlediğine vurgu yaparak, “Fabrika inşaatı tamam, montaj hatlarını da kurduk, harika bir boya bölümü kuruldu. 290 robot şu anda tamamen çalışır vaziyette. Solar enerji üzerine de yatırımlar yapılıyor. Dolayısıyla üretim bilimi tamamlandı. Bu arada önemli sayıda araç üretildi. Norveç ve Arjantin gibi çeşitli ülkelerde iklim koşullarını test için gönderildi. Kış şartlarında da deneniyor, testlerin hepsini geçti. Çarpışma ve dayanıklılık testlerini de geçti. Gerçekten iyi bir ürün oldu” diye konuştu.


Geri Dön