19 / 04 / 2024

TOKİ Başakşehir'e 5 yılda 60 bin konut yaptı!

TOKİ Başakşehir'e 5 yılda 60 bin konut yaptı!

Başakşehir, 2002'den itibaren Türkiye'de hız kazanan kentsel dönüşüm ve modern şehirciliğin simgesi haline geldi. Türkiye'de 2002'den sonra kentsel dönüşüm ve yeni yapılaşma projeleri hız kazandı.



Başakşehir'de, KİPTAŞ ve  TOKİ  öncülüğünde inşa edilen düzenli konutlar, nüfusu 5 yılda 200 binden 370 bine yükseltti. 60 bin konutluk TOKİ projesi sayesinde bölgeye özel sektör akın etti. Konforlu ve düzenli yapılaşma modeli olarak başlayan Kayaşehir projesi de birçok yere örnek uygulama oldu.


Mevcut imar planlarındaki yerleşimlerin tamamlanması durumunda bir milyon kişinin  yaşayacağı bir kent oluşacağını belirten Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal. "İnsanlar eskiden başımı sokabileceğim bir evim olsun derken, şimdi çocuğumun oynayacağı  bir park, yürüyüş yapabileceğim alanlar, nefes  alabileceğim yeşil alanlar olsun istiyor. Başakşehir'de yeni yapılan projeler de bu ihtiyaçlar karşılanırken ülkemizdeki ekonomik duruma uygun yapılaşmalar yürütülüyor. Başakşehir, Türkiye'deki yeni şehirleşme modelini ortaya koyduğu bir yer haline dönüştü. Bu büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyesi ile birlikte oluşan bir model oldu" dedi.


Son Saat


Geri Dön