19 / 04 / 2024

TOKİ başvurusu nereye yapılır? Başvuru şartları neler?

TOKİ başvurusu nereye yapılır? Başvuru şartları neler?

TOKİ dar ve orta gelirli binlerce vatandaşı ev sahibi yapmaya devam ediyor. Peki TOKİ konut başvuru şartları neler, TOKİ konut başvuru tarihleri, TOKİ fiyatları ne kadar? İşte tüm merak edilenler...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda yenilenen TOKİ,  orta ve dar gelirli milyonlar tarafından vatandaşı yuva sahibi yapıyor. Yeni Akit'te yer alan habere göre; şehirlerimizin binlerce yıllık geçmişi tarihi ve Kentel değerleri ışığında modern ve gelenekselle sentezlendiği yeni sosyal konutlar inşa eden TOKİ, konutu yalnızca bir barınma ihtiyacı olarak değil bir şehrin kültürel sosyal ve coğrafi özelliklerini yaşatan ve yansıtan temel bir kavram oluyor. Sürdürülebilir ve kimlik sahibi şehirler vizyonumuz doğrultusunda insan odaklı az katlı konut üretimini benimseyen TOKİ, geleneksel semt kültürünü geliştiren ve kent dokusuna uygun konut projelerini bir bir hayata geçiriyor. TOKİ, bizi biz yapan değerleri, komşuluk ilişkilerini ve dayanışma kültürümüzü yaşatan semt sakinleriyle esnafın içi içe olduğu çevresi ve alt yapısı ile vatandaşların bütün sosyal ihtiyaçlarını karşılayan yeni projeler üretmeye ve inşaa etmeye devam ediyor. Peki  TOKİ  konutlarına başvurular nasıl yapılır? TOKİ’den kimler ev alır? TOKİ başvuru şartları neler? TOKİ hangi şehirlerde konut yapıyor? İşte tüm merak edilenler...

TOKİ konutları başvuru TOKİ kura sonuçları

TOKİ her yıl gerçekleştiği sosyal konut projesi kampanyası ile dar gelirli vatandaşları sıcak yuvalarına sahip oluyor. TOKİ 100 bin sosyal konut projesi kapsamında bu yıl başvurular 16 Aralık'ta başlamış 15 Ocak’ta sona ermişti. TOKİ sosyal konutlara milyonlar tarafından vatandaş başvuru yapıyor. TOKİ sosyal konut projesine başvurular e devlet üzerinden yapılmıştı. 2+1'in başvuru ücreti 500 TL, 3+1'in başvuru ücreti ise 1000 TL olarak açıklanmıştı. TOKİ kura sonuçları TOKİ'nin internet sitesi üzerinden satış ve duyrular bölümünden TOKİ kura sonuçları öğrenilebiliyor.

TOKİ başvurusu nereye yapılır?

Orta ve dar gelirli vatandaşların yoğun olarak sorguladığı konular arasında TOKİ başvurunun nereye yapılacağı soruluyor. TOKİ konut satışlarıda başvurular TOKİ tarafından açıklanan bankaya ve yine TOKİ tarafından duyurulan sürede başvuru yapılıyor.

TOKİ konut başvuru şartları neler?

TOKİ’den ev sahibi olmak isteyenler TOKİ başvuru şartlarını araştırıyor. TOKİ’den ev almanın şartlarına gelecek olursak, TC vatandaşı olmak, TOKİ konutunun yapıldığı bölgede ikamet ediyor olmak. TOKİ konutunun yapılacağı ilin nüfusuna kayıtlı olması gerekiyor. TOKİ’den ev almak için başvuruda bulunan kişinin kendisinin eşinin veya çocukları üzerine herhangi bir tapu olmaması gerekiyor. TOKİ dairelerine başvuruda bulunacak kişinin başvuru yaptığı tarih itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması gerekiyor. Evden bir kişinin TOKİ başvurusunda bulunması gerekiyor.

TOKİ başvurusu nereye yapılır? Başvuru şartları neler?

TOKİ başvuru belgeleri neler?

TOKİ’den konut almak isteyenler ve TOKİ konutlarına yazılmak isteyenlerin TOKİ konut alma şartlarını yerine getirmeleri halinde başvuru için bir takım belgeler isteniyor. Peki TOKİ konut başvurusu için istenen belgeler neler?

TOKİ başvurusunda bulunabilecek kişinin TC kimlik kartı fotokopisi, şehit aileleri, dul ve yetimlerden Emekli Sandığından alanları Hak Sahipliği Belgesi, engelli vatandaşların engelli kimlik kartının fotokopisi ya da devlet hastanelerinden alınmış sağlık heyet raporu, emekli vatandaşların SGK’dan alınan emekli kimlik belgesi istenen belgeler arasında yer alıyor.

TOKİ başvurusu nereye yapılır? Başvuru şartları neler?

TOKİ kuraları ne zaman çekilir?

TOKİ başvurusu kabul edilenler evlerine kavuşmak için TOKİ tarafından belirlenen tarihte noter huzurunda TOKİ kuraları çekilebiliyor. TOKİ kurularına yapılan konut sayısının yüzde 5’i kadar engelli vatandaşlara konut hakkı verilirken,  emekli vatandaşların konut sayısının yüzde 25’i kadar kontenjan veriliyor ve hem engelli hem de emekli vatandaşlar TOKİ kura çekilişi usulüyle açıklanıyor.

TOKİ sözleşmeleri ne zaman imzalanacak?

TOKİ kura sonuçlarının açıklanmasının ardından TOKİ konutlarında konut almaya hak kazanan adaylar TOKİ sözleşmesine imza atılacak. TOKİ sözleşmesi için başvuruda bulunulana bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olanların kimlik ibrazı, başvuruda bulunan ilnüfusuna kayıtı olmayanaların ise Nüfus Müdürlüklerinden alınacak son bir yıldır TOKİ konutunun yapılacağı il sınırları içinde ikamet ettiğini belgeleyen belge talep edilebilecek.

TOKİ başvurusu nereye yapılır? Başvuru şartları neler?

TOKİ konutları kiraya verilir mi? 

TOKİ’den alınan ev kiralabilir mi, TOKİ’den alınan evler borcu bitmeden kiraya verilir mi? Soruları TOKİ’den ev alacak vatandaşlarca sorgulanıyor. TOKİ’nin alt gelir grubu projeleri için sözleşme imzalanan evlerde borç bitene kadar, TOKİ’den ev alan kişinin o evde oturma şartı aranıyor. TOKİ’den alınan evde hak sahibi kişinin, eşinin veya çocuklarının TOKİ konutunda oturmadıkları ortaya çıkması halinde sözleşmeler fesh edilebiliyor.

TOKİ nerede konut yapılır?

TOKİ’den daire sahibi olmak isteyen vatandaşlar TOKİ’nin nerede ev yaptığını yanıda TOKİ nerede konut yapıyor, TOKİ hangi şehirde konut yapıyor? sorularını merak ediyor. TOKİ konutlarının yapıldığı yerleri öğrenmek için TOKİ’nin resmi internet sitesi üzerinden öğrenilebiliyor. üzerinden Talep ve Satışlar bölümünden hangi illerde konut yapıldığı ve TOKİ’nin nerelerde ev yapacağı bilgisi yer alıyor.

TOKİ'den asgari ücretli ve dar gelirli ailelere ev sahibi olma müjdesi!

TOKİ'den Ağustos ayı daire fırsatları!


Geri Dön