23 / 04 / 2024

TOKİ Hamitler Konutları'nın yanına spor alanları kurulacak!

TOKİ Hamitler Konutları'nın yanına spor alanları kurulacak!

Bursa’yı daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent haline getirmek amacıyla alt ve üst yapı yatırımlarının yanında çevre yatırımlarına da büyük bir önem veren Büyükşehir Belediyesi, önemli bir çevre sorununu daha çözüme kavuşturuyor



Büyükşehir Belediyesi, Hamitler  TOKİ  konutları yanındaki yaklaşık 100 bin metrekarelik alanı hafriyat döküm sahası olarak belirleyerek önemli bir çevre sorunu olan hafriyat atıklarını kontrol altına alırken, belirlenen alan doldurulduğunda içinde piknik ve spor alanlarının bulunduğu ayrıcalıklı bir rekreasyon alanı bölge sakinlerinin hizmetine sunulacak.


Bursa’yı daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent haline getirmek amacıyla alt ve üst yapı yatırımlarının yanında çevre yatırımlarına da büyük bir önem veren Büyükşehir Belediyesi, önemli bir çevre sorununu daha çözüme kavuşturuyor. Hamitler TOKİ konutlarının kuzeybatısında bulunan ve 1/1000’lik planlarda rekreasyon alanı olarak görülen yaklaşık 100 bin metrekarelik alanın yeşil alan ve park olarak hizmete açılması için düğmeye basıldı. Çevre yolu ile TOKİ konutları arasında vadi şeklinde kalan alan Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından hafriyat döküm sahası olarak belirlendi. Böylelikle şehir içinde kontrolsüz ve kaçak hafriyat dökümlerinin önüne geçmek için yeni bir depolama alanı kazanan Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 100 bin kamyonluk hafriyat atığıyla doldurulacak bölge üzerinde ayrıcalıklı bir park ve rekreasyon alını projesini uygulamaya geçirecek. İçinde piknik alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları ve spor aletlerinin de bulunacağı park, bölge halkının yaşam kalitesini yükseltecek.


Bölgeye değer katacak

Hafriyat depolama sahası olarak belirlenen bölgede incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ve Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Bahattin Kuşoğlu’ndan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kaçak ve kontrolsüz hafriyat dökümleri nedeniyle vatandaşlardan şikayetler geldiğini hatırlatan Başkan Altepe, “Bu konuda bir taraftan etkin bir şekilde denetimlerimizi artırırken, bir taraftan da yeni bir depolama alanı kazanmış olduk. Buranın hafriyat sahası olarak kullanılmasıyla hem belediyemiz kazanacak hem de bölge doldurulduktan sonra kazanılacak 100 bin metrekarelik alanda uygulanacak park projesiyle bölge halkı kazanacak. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ


Geri Dön