29 / 03 / 2024

TOKİ Konya Beyşehir’e 478 konut inşa edecek!

TOKİ Konya Beyşehir’e 478 konut inşa edecek!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Beyşehir Belediyesi'nin girişimiyle hayata geçirilen 2. Etap Toplu Konut Projesi çerçevesinde Beyşehir kent merkezinde 478 yeni konut daha inşa edecek.



Avşar Mahallesi'nde, 1. Etap TOKÎ konutlarının yapıldığı alanın kuzeyindeki 52 bin metrekarelik sahada yapımı gerçekleştirilecek olan yeni konutlardan edinmek isteyenler için resmi başvuru süresi sona erdi.


Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir'de ikinci etap toplu konutlara sahip olabilmek için Beyşehirliler'in yoğun bir ilgisinin söz konusu olduğunu belirterek, "Kayıt için başvuruların sona ermesinin ardından 450 kişinin konut edinmek için ilgili banka şubesine müracaat ettiğini öğrendik. Vatandaşlarımızın bu ilgisi bizleri de hayli mutlu etti. Avşar Mahallesi'nde yeni proje kapsamında yakın gelecekte yeni toplu konut alanları yükselecek" dedi.


Özaltun, TOKİ'nin Beyşehir'de proje çerçevesinde 478 konut inşa etmeyi planladığını, müracaat edenlerin tamamının da bu bölgede daire sahibi olabileceğini belirterek, konutların hak sahiplerinin ise yapılacak kura çekiminin ardından belli olacağını söyledi. İhalenin bir ay içerisinde yapılmasının beklendiğini vurgulayan Özaltun, "İhaleyi üstlenecek firmanın kısa süre içerisinde işe başlamasını umut ediyoruz. Şu an için bu konuda bir tarih verebilmek mümkün değil. Beyşehirli vatandaşlarımız proje kapsamında 2+1 ve 3+1 seçenekli dairelerden istifade edebilecek. Proje çerçevesinde üretilecek 192 adet B-l tipi konut 75'er metrekarelik 2+1, 77 adet G-2 tipi konut 100 metrekarelik 2+1 ve 181 adet G-3 tipi konut ise 124 metrekarelik 3+1 dairelerden oluşuyor" diye konuştu.  TOKİ  Başkanlığı Beyşehir'de Avşar Mahallesi'nde 2005 yılında hayata geçirilen ilk etap proje kapsamında ürettiği konutlarla toplam 448 kişiyi ev sahibi yapmıştı. Beyşehir'in yeni cazibe merkezi haline gelen Avşar Mahallesi'nde 448 konutun hemen yanı başında kütüphane, cami, ticaret merkezi ve 24 derslikli ilköğretim okul binası gibi yapı ve donatılar da bulunuyor.


Yeni Akit



Geri Dön