19 / 04 / 2024

TOKİ Köseler konutlarının temeli atıldı!

TOKİ Köseler konutlarının temeli atıldı!

TOKİ tarafından Dılovası Köseler Mahallesı'ne yapılacak olan 915 konutun temel atma töreni Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan'ın katlimi ile gerçekleşti.



Köseler'de yapılacak olan 915 konutun temel atma töreni Bakan Fikri Işık'ın katılımıyla gerçekleşti.  TOKİ tarafından Dılovası Köseler Mahallesı'ne yapılacak olan 915 konutun temel atma töreni Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve  TOKİ  Başkanı Mehmet Ergün Turan'ın katlimi ile gerçekleşti. Törende konuşan Bakan Fıkır Işık, Gebze'de kı askeri kışlasının 350 dönümüne park yapacaklarını söyledi. Dilovası Köseler Mahallesı'ne yapılan ve içerisinde 1 ticaret merkezi, 2 sosyal tesis, 1 mescit, 1 kapalı otopark ve 6 dükkânın yer alacağı 915 konutun 1 etabının temeli dün düzenlenen törenle atıldı.  Programa Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fıkır Işık, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan. AKP Kocaeli Milletvekili adayı Mehmet Akif Yılmaz, Kocaeli Büyükşehır Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AKP Kocaeli Î1 Başkanı Şemsettin Ceyhan, Dılovası Kaymakamı Hulusi Şahın, Dılovası Belediye Başkanı Ali Toltar ve çok sayıda kışı katıldı. Yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı ile başlayan programda Dılovası Belediye Başkanı Ali Toltar. Kocaeli Büyükşehır Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Dılovası Kaymakamı Hulusi Şahin birer selamla konuşması yaparak projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ettiler. 


'PROJEDE OKUL İNŞA EDECEĞİZ' 

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan yaptığı konuşmada, Kocaeli'nde TOKİ bugüne kadar 16 bin konut yaptıklarını belirterek,"915 konut ile vatandaşlarımız daha iyi bir yaşam yaşayacak. 2023 yılına kadar 1 milyon konut hedefimiz vardı. Ancak başbakanın yeni verdiği hedefe göre 1 milyon 200 bine çıkardı. Alt ve orta gelir grubuna ait konutlar yapıyoruz. 2016 yılında 60 ile 70 bin konut yapma hedefimiz var" dedi. Belediyeler ile kentse dönüşüm projelerinin devam ettiğini söyleyen Başkan Mehmet Ergün Turan, "Buradaki projede ciddi bir ekiple çalışıyoruz. Örnek teşkil edecek bir proje yapacağız. Alt ve orta gelirli vatandaşlar ıçm bu projeyi yapıyoruz. Üç tıp blok olup 55 blok olacak. Proje içerısme okul da inşa edeceğiz. Bu proje 2017 Mayıs aymda hak sahiplerine teslim edilmiş olacak" diye konuştu. 


KOCAELİ'YE 19 BİN YENİ KONUT 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık. modem bir Dılovası ıçm adım attıklarını ifade ederek şunları söyledi; "Çevre konusunda ise daha büyük bir hassasiyet üzerinde duruyoruz. Dılovası'nın artık güzelliklerle anılması için gayret gösteriyoruz. Burada son derece modern bir hayat olacak. Bu bölge OSB'lerin kalbi. Buradaki OSBTerde yaşayanlar buradan konut alıp burada yaşasınlar. 2017 yılının ikinci yarısının başında burası hayata geçecek. Kocaelı'nde 19 bin yeni konut yapacağız Gebze'deki askeri kışlayı devraldık. 650 dönüm 350 dönümünü park yapacağız. Diğer alan ise metronun yapılmasındaki saha olarak değerlendireceğiz" Yapılan konuşmaların sonrasında protokol üyeleri tarafından Dılovası Köseler Mahallesı'ne yapılacak olan 915 konutun temeli atıldı. 


Demokrat Gebze 


Geri Dön