27 / 04 / 2024

TOKİ para iadesi ödemeleri ertelendi mi?

TOKİ para iadesi ödemeleri ertelendi mi?

Koronavirüs salgının ülkemizde yayılması ile birçok sektörde yeni düzenlemeler yapıldı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından para iadesi bekleyen vatandaşlar ise bu dönemde ‘TOKİ para iadesi ödemeleri ertelendi mi?’ sorusunu araştırmaya başladı. İşte merak edilen sorunun cevabı…



Geçtiğimiz günlerde kura çekimleri yapılmıştı. İsimleri okunmayan kişiler  TOKİ  iade ödemelerinin ne zaman yapılacağını merak etmeye başlamıştı. Son günler koronavirüs salgını kapsamında yapılan yeni düzenlemeler ile vatandaşalar, TOKİ para iadesi ödemeleri ertelendi mi? sorusuna araştırmaya başladı. İşte o sorunun cevabı…

Akşam’da yer alan habere göre; Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) yapılan 100 bin sosyal konut projesinde geçtiğimiz günlerde İstanbul'un Tuzla, Başakşehir ve Arnavutköy kura çekimlerini tamamlanmıştı. Kurada isimleri çıkmayan vatandaşlar ise geri ödemelerin ne zaman yapılmaya başlayacağını merak etmeye başlamıştı.

TOKİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından yapılan konutlardan ev sahibi olabilmek için kayıt parası yatıran kişilere para iadesi kura çekimlerinden 2 hafta sonra yapılacak. Vatandaşların, para iadeleri için TOKİ başvuru parası yatırdıkları banka şubesini ziyaret etmeleri yeterli olacak.

SÖZLEŞME İMZALANMASI

Konut belirleme kurası ile konutu belli olan alıcılar İdarenin belirleyeceği ve ilan edeceği tarihlerde T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Temerküz Şubesinde (Daha sonra ilan edilecektir.) Gayrimenkul Satış Sözleşmesi ve kredi kullanım işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Sözleşme imzalama aşamasında;

-Nüfus Müdürlüğünden adrese dayalı kayıt sistemine göre alınacak olan Proje bulunduğu il sınırları içerisinde bir yıldan az olmamak şartıyla ikamet ettiğini kanıtlayacak belge,

-Hane halkı gelirinin en fazla net 5 bin 500 TL (İstanbul için 6 bin TL) olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri,

-Gerekli görüldüğünde istenebilecek ek belgeler ile birlikte belirtilen tarihlerde ibraz ederek başvuru şartlarına sahip olduklarını ispatlayacaklar.

TOKİ PARA İADESİ ÖDEMELERİ ERTELENDİ Mİ?

Koronavirüs salgını kapsamında önlem çalışmalarının devam ettiği dönemde birçok banka ve kuruluş ödeme işlemlerinde ertelemeye gitti. Ancak TOKİ’den henüz böyle bir haber gelmedi.

TOKİ ÖDEMELERİ NASIL OLACAK?

Hak sahiplerine konutlar;

-Satış fiyatının %10'u peşin (Başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar), kalan tutarın tamamı aylık % 0.49 oran ve 240 ay vade ile ödenecektir. (T.C. Ziraat Bankası A.Ş. tarafından konut alıcılarına kredi kullandırılacaktır.)

-Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacak.

-Projenin yeterli talebin oluşmaması veya mücbir sebepler nedeniyle projenin gerçekleştirilememesi durumunda, başvuru bedeli belirlenecek geri ödeme takvimi çerçevesinde en kısa sürede faizsiz bir şekilde geri ödemesi yapılacak.

TOKİ 2020 para iadesi ne zaman yapılacak? 

 

 


Geri Dön