20 / 04 / 2024

TOKİ'den 870 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!

TOKİ'den 870 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!

TOKİ ülke genelinde konut satışı yaparak evi olmayan vatandaşları hayallerine kavuşturuyor. Kurum son olarak elinde bulunan konutları uygun taksitle satışa sundu.



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) her dar gelirli aileleri ev sahibi yapmak için çalışmalara devam ediyor. Takvim'de yer alan habere göre; Türkiye'nin dört bir beraberinde oluşturulan ucuz konutlar  TOKİ  resmi internet sitesi aracılığı ile duyuruluyor. Kurumun son dönemlerde paylaştığı ilanlardan bir adedi de Balıkesir ve Kırşehir'de yer alan konut projesi için oldu. Vatandaşlar ödemelerini bir oran peşinat ödemesi ve geri kalan tutarın taksitle ödenmesi şeklinde yapılacak. Evler 870 TL ve 975 TL taksitle 240 ay vadeli olarak satılıyor. 

TOKİ den 870 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!

İşte satışa sunulan konut ve özellikleri:

Proje Adı: BALIKESİR İLİ MANYAS İLÇESİ KIZIK MAHALLESİ 625 ADET KONUT, 2 ADET TİCARET

MERKEZİ

Satışa Sunulan Konut Sayısı: 2+1 konut 336 adet

Satış Yönetimi: Açık Satış

Satıcı: Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (İdare)

Adres: Bilkent Plaza, B1 Blok, 06800, Bilkent, Ankara

İletişim İnternet: www.toki.gov.tr

Satış Yapılacak Banka Şubesi: T. Halk Bankası AŞ. Proje ilindeki Şubeler

Temerküz Şube: T. Halk Bankası AŞ. Gönen / Balıkesir

Başvuru şartları: 

T.C. vatandaşı olması,

Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir),

Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç),

Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması, (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç)

TOKİ den 870 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!

Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması (Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.)

Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 4.500 TL olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 4.500 TL olması gerekmektedir.) (İstanbul ilinde gelir şartı 4.800 TL olarak uygulanmaktadır.),

Bir hane halkı adına -yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları- yalnızca bir adet başvuru yapması gerekmektedir.


 

TOKİ 21 ildeki 263 arsayı 5 gün sonra satışa çıkarıyor!


Geri Dön