28 / 03 / 2024

TOKİ'den Orhangazi'ye yeni projeler yolda!

TOKİ'den Orhangazi'ye yeni projeler yolda!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, TOKİ olarak Türkiye'nin dört bir yanma farklı projeler hazırladıklarını belirterek, "TOKİ artık yöresel mimari gerçeğini de göz önünde bulundurarak projeler hazırlıyor."



Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Ak Parti Bursa Milletvekilleri İsmail Aydın ve Zekeriya Birkan, Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Kaya ile birlikte Ankara'da  TOKİ  Genel Merkezi'nde TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ile bir araya geldi. Başkan Çağlayan TOKİ başkanı Turan ile Sölöz ve Çakırlı Mahallelerinde planlanan TOKİ projeleri ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. Yöresel Mimari özellikleri göz önünde bulundurularak hazırlanacak olan iki TOKİ projesi ile ilgili TOKİ başkanı Mehmet Ergün Turan, daha önce başvuruları yapılan projeler ile ilgili olarak 

çalışmaların hızlandırılması ve projelerin hazırlanması talimatı verdi. 

'Yöresel mimari ile inşa edilecek' 

Ziyarette TOKİ başkanı Mehmet Ergün Turan, TOKİ olarak Türkiye'nin dört bir yanma farklı projeler hazırladıklarını belirterek, "TOKİ artık yöresel mimari gerçeğini de göz önünde bulundurarak projeler hazırlıyor. Buna çok önem veriyoruz. Orhangazi için de o bölgelere uygun mimari projeler hazırlanabilir. Buna göre bir çalışma yapabiliriz" dedi. 

Çalışmalar başlıyor 

Öte yandan Orhangazi Belediyesinin daha önce hem Çakırlı hem de Sölöz mahalleleri ile ilgili TOKİ projesi konusunda ön başvuruları yaptıklarını belirten Başkan Çağlayan, "Bu konuda arazi durumları ve diğer tüm resmi işlemler ile ilgili dosyamızı TOKİ'ye teslim ettik. TOKİ ekiplerinin gelip bölgede yapacakları incelemeler sonrasında projelendirme çalışması yapılacak" diye konuştu.


Sancak Gazetesi


Geri Dön