26 / 04 / 2024

Beşikdüzü'nde dönüşüm 1500 konut sahibini etkiliyor!

Beşikdüzü'nde dönüşüm 1500 konut sahibini etkiliyor!

Trabzon Beşikdüzü eski Belediye Başkanı Ramis Uzun, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.Uzun projeyle 385 esnaf ve 1500’den fazla konut sahibininin etkilendiğini söyledi.



Beşikdüzü eski Belediye Başkanı Ramis Uzun ilçede yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesi ile ilgili bir açıklanma yaptı. Ramis Uzun yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Kentsel dönüşüm ülkemizde 1999 Marmara depreminden sonra gündeme gelmiş deprem bölgesi, heyelan ve su baskını olan bölgelerdeki dayanıksız riskli yapıların yıkılarak sağlıklı yaşam ortamlarına kavuşturulması amacına yönelik önemli bir yasadır. Ülkemizde olumlu sonuçlarına karşın maalesef bazen rantsal dönüşüm olarak kullanıldığını basın ve yayın organlarında üzülerek görüyoruz.     


Etüt Çalışması Yaptırıldı Mı? 

Beşikdüzü özelinde ise; Belediyemiz tarafından sağlık grup başkanlığı ile Fatih Camii arasında kalan Eski Samsun Yolunun kuzeyindeki (altındaki) kalan alan kentsel dönüşüm alanı ilan edildi. Bakanlar Kurulu’ndan karar çıktığını belediyemiz yayın organlarından öğreniyoruz. Bununla ilgili tespit çalışmalar devam ediyor. Soruyorum; Beşikdüzü’nde böyle bir projeye ihtiyaç var mı? Hangi araştırma ve etüt çalışması yaptırıldı? Bu hususta Beşikdüzü’nde halkımızın bir talebi var mıydı? Bu bahsedilen proje 385 esnafımızı ve 1500’den fazla konut sahibini etkileniyor. Beşikdüzü deprem bölgesi mi? Hayır. Heyelan bölgesi mi? Hayır. Sel ve su bakını bölgesi mi? (Allah’a şükür çözdük) Hayır. Durum böyle iken niçin Beşikdüzü’nün önceliği haline geldi? 


İşler Durma Noktasına Geldi  

Beşikdüzü’nde bir çok eski binalar var. Mal sahipleriyle anlaşılarak bu binaların yıkılmasına evet. Ama bu haliyle kentsel dönüşüm projesi Beşikdüzü’ne yapılabilecek en büyük yanlışlıktır. Nitekim; bu proje açıklandıktan sonra ilçemizde inşaat işleri durma noktasına geldi. Hiç kimse evinde, iş yerinde, tamirat, tadilat yaptıramıyor. Esnafımız ticaret, inşaatçılarımız iş yapamıyor. Alım, satım, kiralama işleri bankaların riskli alan ilan etmesi nedeniyle durma noktasına geldi. Mal sahipleri ve hiç kimse bu bölge için bankalardan kredi kullanamıyor. Sonuç olarak bu proje Beşikdüzü’nün hayrına değildir. Derhal iptal edilmelidir. Beşikdüzü halkımızın ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda revize edilmelidir. Halkımızın geleceğini göreceği bilgilendirmeler yapılmalıdır. Beşikdüzü’nde hayat biran önce normale dönmelidir. Aksi halde ilçemiz birçok değerini kaybeder. Bununda vebali ağır olur” dedi.


Taka


Geri Dön