26 / 04 / 2024

Trabzon Beşikdüzü'nde Turizm ve Doğa Sporları Merkezi tesisi yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Trabzon Beşikdüzü'nde Turizm ve Doğa Sporları Merkezi tesisi yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Trabzon Beşikdüzü Belediyesi tarafından, Beşikdağ Turizm ve Doğa Sporları Merkezi ticari tesisleri yapım karşılığı ve teleferik tesisi 29 sene süreyle işletilmesi ihale edilecek. Tesisin yıllık kira bedeli 1 milyon 800 bin TL olarak açıklandı. 



İlan metni:

T.C.
BEŞİKDÜZÜ BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN

BEŞİKDAĞ TURİZM VE DOĞA SPORLARI MERKEZİNDE BULUNAN MEVCUT TİCARİ TESİSLERİN YAPIMININ TAMAMLANMASI VE TELEFERİK TESİSİ İLE BİRLİKTE 29 YIL SÜREYLE İŞLETİLMESİ İŞİ İHALE EDİLECEKTİR

2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35. Maddesinin "A" Bendine Göre Kapalı Teklif Usulü ile ihale edilecek olup, ihaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:
1. İdarenin
a) Adresi: Cumhuriyet Mahallesi Ziraat Bankası Caddesi No: 17
      Beşikdüzü/TRABZON
b) Telefon ve faks numarası: 0 462 871 30 96 / 0 462 871 30 11
2. İhale konusu işin; Niteliği, türü ve miktarı: Beşikdağ Turizm ve Doğa Sporları Merkezinde bulunan mevcut ticari tesislerin yapımının tamamlanması ve Teleferik Tesisi ile birlikte 29 yıl süreyle işletilmesi işi
3. İhalenin;
a) Yapılacağı yer: Beşikdüzü Belediye Başkanlığı Hizmet Binası Encümen Salonu
b) Tarihi ve saati: 03/08/2022 Çarşamba Günü Saat 14:30
c) Müracaat: 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35. maddesindeki hususlara uyulmak kaydıyla, idareye sunulmak üzere, 03/08/2022 Çarşamba günü saat 14:30’a kadar İhale dosyaları Encümen Başkanlığına teslim edilecektir. Belirtilen tarih ve saatten sonraki yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.
4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler.
4.1. İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeleri sunmaları gerekmektedir:
a) Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odası ya da esnaf ve sanatkâr odası veya ilgili meslek odası belgesi;
1) Gerçek kişi olması halinde, kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odasından ya da esnaf ve sanatkâr odasından veya ilgili meslek odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,
2) Tüzel kişi olması halinde, ilgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu ticaret ve/veya sanayi odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge.
b) Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri;
1)Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,
2)Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri.
c) Bu şartname ekinde yer alan standart forma uygun başvuru mektubu.
d) Vekâleten ihaleye katılma halinde, vekil adına düzenlenmiş, ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekâletname ile vekilin noter tasdikli imza beyannamesi.   
e) İsteklinin ortak girişim olması halinde, bu şartname ekinde yer alan standart forma uygun iş ortaklığı beyannamesi.
4.2. Mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.2.1. İsteklinin 30.000.000,00.-TL (Otuz Milyon Türk Lirası)’ den az olmamak üzere bankalar nezdindeki kullanılmamış nakdi veya gayri nakdi kredisi ya da üzerinde kısıtlama bulunmayan mevduatını gösteren banka referans mektubu sunması zorunludur. Banka referans mektubunun ihale tarihinden en geç 7 gün önce düzenlenmiş olması zorunludur. Yukarıdaki kriter, mevduat ve kredi tutarları toplanmak ya da birden fazla banka referans mektubu sunulmak suretiyle de sağlanabilir. İş ortaklığında, ortaklardan biri, birkaçı veya tamamı tarafından ortaklık oranına bakılmaksızın bu yeterlik kriteri sağlanabilir.
4.2.2. Geçici Teminat mektubu ve teyit yazısı.
Geçici teminat mektubu 2.000.000,00 TL (İki Milyon Türk Lirası)’ dir.
4.3. İhaleye iş ortaklığı olarak teklif verilmesi halinde;
4.3.1. İş ortaklığının her bir ortağı tarafından 4.1. maddesinin (a) ve (b) bentlerinde yer alan belgelerin ayrı ayrı sunulması zorunludur.
5. İhale dokümanının görülmesi:
5.1. İhale dokümanı, Beşikdüzü Belediye Başkanlığı Mali Hizmetler Müdürlüğü’nde görülebilir ve 3.000,00 TL (Üç Bin Türk Lirası) bedel karşılığında satın alınabilir.
5.2. İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını idareden satın almış olması zorunludur.
6. İhale konusu işin yıllık kira bedeli: 1.800.000,00 TL (Bir Milyon Sekiz Yüz Bin Türk Lirası)’ dir.
7.Tekliflerin verilmesinde temel kriter:
İstekli, İhale konusu işe ait Tesis işletmeye alındığı tarihten itibaren 1 Ocak ile 31 Aralık tarihleri arasında teleferik sisteminin bilet ücreti geliri ile reklam ve otopark gelirleri toplamı üzerinden ihalede %20’den az olmamak şartıyla belirleyeceği yüzdelik payı, kiraya ilave olarak İdareye ödemeyi teklif edecektir.
8. Sözleşmenin süresi, sözleşmenin imzalanmasından itibaren inşaat ve montaj süresi dâhil 29 yıldır.
9. Tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 120 (yüz yirmi) takvim günüdür.
10. İhale ile ilgili diğer hususlar; teknik şartname, idari şartname, sözleşme tasarısı ve projelerden oluşan ihale dokümanında belirtilmiştir.
11. Belediye Encümeni ihaleyi yapıp yapmamakta ve uygun bedeli tespit etmekte serbesttir.
12. 2886 sayılı kanuna göre ilan olunur.

Aksaray'da 4 dubleks mağaza satılıyor! İş yeri alacaklar dikkat! 

Hatay'da 3+1 ve 4+1 konutlar 340 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor! Büyük fırsat!

O Büyükşehir Belediyesi 20 ay taksitle 5 gayrimenkul satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Hazine arazisine ev yapmak isteyenlere son dakika müjdesi! Milli Emlak 162 bin liraya konut alanı imarlı arsa satıyor!

Geri Dön