28 / 03 / 2024

Trabzon Pazarkapı Projesi'nin finansmanı onaylandı!

Trabzon Pazarkapı Projesi'nin finansmanı onaylandı!

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, belediye hizmet binasının yapılacağı Pazarkapı Projesi'nin finansmanı onaylandı. İlbank'tan 20 milyon TL'lik kredi sağlanacak.



Ortahisar Pazarkapı'nın finansmanı tamam Ortahisar Belediyesi Başkanı Av. Ahmet Metin Genç,  başkent Ankara'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. İlk ziyaretini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yapan Başkan Genç, daha önce detaylı bir sunum yaptığı Tünel Akvaryum ve Tarihi İpekyolu Canlandırma Projesi'nin hayata geçirilmesi için Bakan Soylu'dan destek istedi. Her iki projeyi çok beğendiğini ifade eden Bakan Soylu, projelerin gerek finansmanı gerekse yasal süreçleri ilgili işlemlerin tamamlanması için her türlü desteği sağlayacağını kaydetti. 


SOYLU, DESTEK VERDİ 


Genç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan sonra İlbank Genel Müdürü Yusuf Büyük ile görüştü. Görüşmede, İller Bankası'nın Ortahisar Belediyesi'nin Pazarkapı Projesi'nin finansmanı için sağlayacağı 20 milyon TL'lik kredinin verilmesi onaylandı. Kredinin sağlanmasından dolayı İlbank Genel Müdürü Yusuf Büyük'e, İlbank Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Demirtaş'a ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye teşekkür ederek; İlbank'ın yerel yönetimlerin finansmanında çok önemli görevler üstlendiğini söyledi. 

TURAN'A  TEŞEKKÜR ETTİ 


İller Bankası'ndan sonra  TOKİ  Başkanı M. Ergün Turan ile görüşen Başkan Genç, TOKİ ile Ortahisar Belediyesi'nin birlikte yürüttüğü Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesi'nde gelinen son nokta üzerinde görüş alışverişinde bulundu. TOKİ'nin Trabzon'da çarpık yapılaşmayı ortadan kaldıran çok önemli kentsel dönüşüm projeleri gerçekleştirdiğini ifade eden Başkan Genç, "TOKİ konut ihtiyacının karşılanmasında Trabzon'da ciddi başarılara imza atarak sağlıklı, konforlu yerleşim mekanları inşa etti. Okul, hastane gibi kamu hizmetlerinin toplu olarak verildiği pek çok binayı şehrimize kazandırdı. Bu hizmetlerinden dolayı TOKİ Başkanı M. Ergün Turan Bey'e çok teşekkür ediyorum. Sağolsun, kendisi her projemizde imdadımıza yetişiyor." şeklinde konuştu.   TOKİ'den sonra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'i de ziyaret eden Başkan Genç, tarım ürünlerine yapılan desteklerden ötürü Bakan Faruk Çelik'e teşekkür etti. Başkan Genç, daha sonra Milli Savunma Bakanı Müsteşarı Ali Fidan'ı ziyaret ederek bir süre görüştü.

 

MİLLETVEKİLLERİNDEN DESTEK İSTEDİ 

Başkan Genç; son olarak AK Parti Trabzon milletvekilleri Salih Cora, Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu ve Adnan Günnar ile görüşerek Trabzon'a yapılacak projeler için destek istedi.


Trabzon Haber


Geri Dön