25 / 04 / 2024

Trampa dilekçesi örneği!

Trampa dilekçesi örneği!

Trampa işlemlerinin yapılması için tapu, dilekçe ve kimlik fotokopisi ile başvuru yapılması gerekiyor. İşte, trampa dilekçesi örneği!



Trampa dilekçesi örneği!

Trampa yapılması değerleri gerekli işlemlerden sonra belirlenmiş taşınmazların kamu kurumları arasında ya da özel şirket ve şahıslar arasında devir işlemlerinin yapılması işlemi olarak karşımıza çıkıyor. 


Belirlenen taşınmazların trampa işlemlerinin yapılması için tapu, dilekçe ve kimlik fotokopisi ile başvuru yapılması gerekiyor. 


Tapuda trampa işlemleri için gereken belgelerin temin edilmesiyle birlikte işlem gerçekeleşebiliyor. Trampa işleminde taraflar arasında imzalanmış bir dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. Trampa başvuruları 3 hafta içeisinde sonuçlanıyor.


Trampa dilekçesi...


Madde 1-


TARAFLAR :


Bir tarafta ………………………………………… adresinde ikamet eden ……. …………. ile, diğer tarafta ………………………………………… adresinde ikamet eden ………… ………………. arasında aşağıdaki koşullarla bir trampa sözleşmesi akdolunmuştur.


Madde 2-

KONU :


İş bu sözleşmenin konusu, mülkiyeti …… ……………’ya ait olan ………… ile mülkiyeti …….. ………… ‘ye ait olan …………………..’nın birbiriyle değiş tokuş, trampa edilmesidir.


Madde 3-

TARAFLARIN YÜKÜMLÜLÜKLERİ :


../../…. tarihinde ………………..’...’ya, ...’da …………………………’i  .... ’ye teslim edeceklerdir. Taraflar trampaya konu olan …………………………. ve …………………………’nin sağlam olduğunu karşılıklı olarak taahhüt etmişlerdir.


Madde 4-

YETKİLİ MAHKEME :


İşbu sözleşmeden doğması muhtemel uyuşmazlıklar için ……………………. Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkili olacaktır.

İşbu sözleşme, ../../200.. tarihinde …………………’da iki nüsha olarak imzalanmış ve taraflar birer nüsha almışlardır.



Takas yoluyla satışlarda önalım hakkı doğar mı?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön