27 / 04 / 2024

TRT'de temmuz zammıyla ilgili vatandaşa müjde

TRT'de temmuz zammıyla ilgili vatandaşa müjde

Memur ve emekliler temmuz ayında yapılacak zammı beklerken, TRT Haber'e konuk olan Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin asgari ücret de dahil olmak üzere beklentinin üzerinde zam yapılabileceğini söyledi.



Enflasyondaki artış durdurulamaz bir hal aldı. Asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin iddialar gündemdeki sıcaklığını korurken, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, hem asgari ücrete zam iddiaları hem de memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

TRT de temmuz zammıyla ilgili vatandaşa müjde

TRT Haber'de konuşan Zengin, şu ifadeleri kullandı:

"Memur ve memur emeklilerine yapılacak zamlar, 6. dönem toplu sözleşmesine göre belirleniyor. İkinci dönem zammı yüzde 7 ve bir de enflasyon farkı bulunuyor. Haziran ayı hesaba katılmadığında yüzde 35,64’lük zam cepte bulunuyor.

Merkez Bankası, enflasyon tahminini 3,77 olarak açıkladı. Bu tahminin de gerçekleşmesi halinde yüzde 40’a yakın bir zam bekleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön