19 / 04 / 2024

Turizm sektörü Travel Turkey İzmir’de buluştu!

Turizm sektörü Travel Turkey İzmir’de buluştu!

Turizm Fuar&Konferansı 7. kez kapılarını açtı. Düzenlendiği ilk yıl 2007’de, 185 firmanın katılımıyla başlayan ve her yıl katılımcı sayısını katlayarak artıran fuar, bu yıl 21 ülke, 60 il ve beldeden 850 firmanın katılımıyla rekor düzeye ulaştı...




Turizm profesyonellerini İzmir’de buluşturan Turizm Fuar&Konferansı 7. kez kapılarını açtı. Düzenlendiği ilk yıl 2007’de, 185 firmanın katılımıyla başlayan ve her yıl katılımcı sayısını katlayarak artıran fuar, bu yıl 21 ülke, 60 il ve beldeden 850 firmanın katılımıyla rekor düzeye ulaştı. Partner ilin Çanakkale, partner ülkenin Mısır olarak yer fuar, 21 ülkenin turizm profesyonelleri de buluşturdu. 


İzmir Uluslar arası Fuar Alanı’nda düzenlenen açılış töreninde konuşan  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, EXPO 2020’nin kazanılması halinde tanıtım için harcanması planlanan 2-3 milyar doların İzmir’e turizm teşviki olarak verilmesiyle birlikte EXPO’yla hedeflenenden daha büyük bir büyümenin sağlanacağını söyledi. Kocaoğlu, İzmir’in turizm potansiyelinin geliştirilmesi yönünden en önemli sorunun tanıtım olduğunu belirterek, turizmin sadece kum, deniz, güneşten ibaret olmadığını, aynı zamanda belli sektörlerin de harekete geçirilmesi gerektiğini vurguladı. İzmir’in yatak kapasitesini artırmaya çalıştıklarını ifade eden Kocaoğlu, “İzmir’de kongre turizmini de geliştirmeye çalışıyoruz. Yatak kapasitemiz sınırlı. 2 yıl önce 5 bin dönüm alanı planladık. Bu alanda otel ve turizm şartı koyduk. Böylece İzmir’in ihtiyacı olan yatak kapasitesini üretmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.


"İZMİR’DE YATAK KAPASİTESİNİ 100 BİNE ÇIKARMAMIZ GEREKİR"


İzmir Valisi Mustafa Toprak da yaptığı konuşmada İzmir’in kum, deniz ve güneş turizminden faklı konulara eğilmesi gerektiğini söyledi. Vali Toprak, kültür, eğitim ve yat turizminin önemine vurgu yaparak, şunları kaydetti: "İzmir’deki yatak kapasitesini 100 bine çıkarmamız gerekiyor. Sağlık turizminde talepleri ülkemize çekmemiz gerekiyor. Oluşturulacak 7-8 sağlık serbest bölgesinden bir tanesi de İzmir’de kurulacak." Partner il olmaktan onur duyduklarını belirten Çanakkale Valisi Ahmet Çınar ise "Çanakkale tarihi açıdan önemli bir şehir. Gün batımı ve gün doğumunu Asya ve Avrupa’dan izleyebilirsiniz." dedi. 


"İZMİR’İN GELİŞMESİNE EN İYİ TERMAL TURİZM KATKI SAĞLAR"


Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan, fuara katılımın yoğun olmasının mutluluk verici olduğunu dile getirdi. Özarslan, İzmir’in gelişmesine katkı koyacak en önemli konunun termal turizm olduğunu, sağlık turizminde serbest bölge olduğu takdirde İzmir’in bundan büyük kazanım sağlayacağını söyledi. İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ise, İzmir’in EXPO’yu kaybettiğini ancak büyük kentlerin büyük hedefleri olduğunu belirterek, Türkiye Cumhuriyeti’nin yüzüncü yılında EXPO 2023’e aday olmasını umut ettiğini söyledi. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy da, "Uğurumuz olan İzmir’de olmaktan mutluluk duyuyorum. İzmir Ege’nin incisi ve turizm sektörünün itibarı ve ekmeği burada başlamıştır." dedi. Mevcut hollerin artık yetmediğini söyleyen Ulusoy, yeni fuar kompleksinin açılmasını sabırsızlıkla beklediklerini dile getirdi. Mısır Turizm Konsolosu Ahmed Ali İsmail ise Mısır ve Türkiye arasında etkili bir işbirliği beklentisi içinde olduklarını belirtti. Ali İsmail, “Türkiye ve Mısır'ın kalbi birdir, politika başka bir konudur. Mısırlılar Türkiye'yi ebediyen, sonsuza kadar sevecektir.” dedi. Her yıl katılımın arttığı fuarın gelişerek devam edeceğini belirten Hannover Fairs Turkey Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Alexander Kühnel, önemli bir turizm destinasyonu ve liman kenti İzmir’de böylesine kapsamlı uluslararası organizasyonu düzenlemekten mutluluk duyduklarını söyledi


Turizm Güncel



Geri Dön