28 / 03 / 2024

Türk kripto para yatırımcıları hangi para birimine, neden yatırım yapıyor? 

Türk kripto para yatırımcıları hangi para birimine, neden yatırım yapıyor? 

Türk kripto para yatırımcılarının en çok tercih ettikleri kripto para birimleri ise sırasıyla Bitcoin, Ethereum ve Bloktopia olduğu belirtildi. İşte detaylar...



Gündemden düşmeyen kripto yatırımcıları kapsamındaki yatırımcıların yüzde 55’lik bölümü yıllık 10 bin doların üzerinde gelir elde eden insanlardan meydana gelirken, yüzde 49’luk bölümü yönetici pozisyonunda çalışıyor. Aynı detaylar Kripto Meraklıları kapsamında yüzde 42’lik kısmının yıllık 10 bin doların üzerinde maaş alan, yüzde 33’lük kısmı yönetici pozisyonundaki katılımcılardan meydana geliyor. 

Yapılan araştırmalara göre, Türk yatırımcıların en büyük yaş grubunu yüzde 33’lük oranla 18-30 yaş arasındaki yatırımcılar oluştururken söz konusu bu oran Kripto Meraklıları kapsamında yüzde 28 şeklinde duyuruldu. 50 yaş üstü yatırımcı oranı her iki kapsamda da en düşük grubu meydana getiriyor.

Türk kripto para yatırımcıları hangi para birimine, neden yatırım yapıyor? 

Kripto Para Yatırımlarının Amacı Ne?

Yine aktarılan detaylara göre, her yatırımcının kripto paralara olan yatırım nedenleri değişiyor.  Bu kapsamda Türk yatırımcılara sorulan “Neden kripto paralara yatırım yapıyorsunuz?” sorusunun cevaplarında yatırımcıların yüzde 61’lik bölümü “Mevcut birikimimi verimli kullanmak” cevabını verdi. Geleceğin finans dünyasının bir parçası olmak için yatırım yapan kullanıcı yüzdesi 53 şeklinde açıklanırken, yüzde 39’luk kısım pasif gelir elde etmek için yatırım gerçekleştirdiğini belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön