29 / 03 / 2024

Türk kripto para yatırımcıları hangi para birimine, neden yatırım yapıyor? 

Türk kripto para yatırımcıları hangi para birimine, neden yatırım yapıyor? 

Türk kripto para yatırımcılarının en çok tercih ettikleri kripto para birimleri ise sırasıyla Bitcoin, Ethereum ve Bloktopia olduğu belirtildi. İşte detaylar...



Güvenilir Projeler ve Stabil Teknolojiler Belirleyici Rolde

Yine hazırlanan rapora göre, Türk yatırımcıların kripto para borsası tercihlerinde 5 önemli etken rol oynuyor. Aktarılan detaylara göre yatırımcıların yüzde 70’lik kısmı “Güvenilir arka plana ve stabil teknolojilere sahip” kripto para borsalarını tercih ederken, yüzde 66’lık kısmı “Kolay alım-satım-çekim” özelliğine odaklandı. Yatırımcıların yüzde 65’lik kısmı da “Kullanıcı odaklı arayüz” özelliğini ön sıraya koyuyor. Yine açıklanan detaylara göre, yatırımcıların yüzde 63’lü kısmı  “Geniş kapsamlı kripto para listelemelerini” önemserken, yüzde 55’lik kısmı da  “Yüksek likidite ve işlem hacmi” detayına odaklanıyor.

Türk kripto para yatırımcıları hangi para birimine, neden yatırım yapıyor? 

Kripto Meraklıları Yatırım Yapmaya Hazır Mı?

Sektöre ilgili olan fakat henüz yatırım yapmayan Türk yatırımcılara dair önemli detaylara yer verilen raporda Kripto Meraklısı olan potansiyel yatırımcıların yüzde 42’si “Hızlı değişen piyasa koşullarından çekindiği” cevabını verdi. Kripto Meraklıları’nın sektöre uzak kalmasını sağlayan diğer nedenler de kripto para tercihlerine olan az bilgi, regülasyon ve güvenlik şeklinde oldu. Söz konusu rapora KuCoin web sitesi üzerinden ulaşmak mümkün. 

Katılımcıların, 2021 yılının 21 Ekim - 1 Kasım tarihleri arasında soruları yanıtladığı ankette yatırımcıların yüzde 16’lık bölümü kripto para piyasalarına son 6 ay içerisinde dahil olduğunu bildiriliyor. 

Bitcoin'de yatırımcıları şok eden tahmin! Duyan inanamadı! 

Yatırımcılar dikkat! Kripto paralar psikolojik sınırda!

Bitcoin'de çöküş geliyor mu? Kripto yatırımcıları dikkat! Bitcoin'de 13 bin dolar tedirginliği....


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön