25 / 04 / 2024

Türkiye ekonomisiyle ilgili şaşkına çeviren 'altın' iddiası: Para yerine geçecek

Türkiye ekonomisiyle ilgili şaşkına çeviren 'altın' iddiası: Para yerine geçecek

Türkiye'de son dönemde yaşanan döviz ihtiyacına aranan çare bulundu mu? Piyasalardaki sıkışıklık altınla mı çözülecek atılan imzaların perde arkasında ne var? Ekonomi uzmanlarının yaptığı durum değerlendirmesi ilginç gelişmelerin arefesinde olduğumuza işaret ediyor.



Türkiye'de geçtiğimiz 6 Haziran'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun huzurunda farklı alanlarda işbirliğini içeren 3 anlaşma imzalandı.

Anlaşmaların ilki turizm alanındaydı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ile Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti Turizm Bakanlığına Bağlı Venezuela Devlet Turizm Şirketi Venetur Arasındaki Mutabakat Zaptı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Venezuela Turizm Bakanı Ali Ernesto Padron Paredes tarafından imza altına alındı.

İkinci anlaşma ise çevre tarım ve orman alanında yapılacak işbirliklerini içeriyordu. 

İki ülke arasındaki "Bitki Koruma ve Karantina Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı" ise Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve Venezuela Üretken Tarım ve Araziler Bakanı Wilmar Castro Soteldo tarafından imzalandı.

Üçüncü ve en önemli anlaşma ise ekonomik işbirliği alanında yapıldı.

İki ülke Merkez Bankaları arasındaki "İşbirliği ve Mutabakat Zaptı" ise Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ve Venezuela Merkez Bankası Başkanı Calixto Ortega tarafından imza altına alındı.

 Türkiye ekonomisiyle ilgili şaşkına çeviren altın iddiası: Para yerine geçecek

Uzmanlar yapılan anlaşmaların içeriğini ve Türkiye'de yansımalarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

İşte ilginç detaylar..

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön