26 / 04 / 2024

Türkiye'de blokzincir, Metaverse ve NFT çalışmaları ne aşamada?

Türkiye'de blokzincir, Metaverse ve NFT çalışmaları ne aşamada?

Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem, Türkiye'de blokzincir, Metaverse ve NFT çalışmalarına yönelik konuyu kaleme aldı. Peki Erdem yazısında nelere değindi? İşte Bitexen CEO'su Erdem'in yazısı...



En büyük ve en popüler NFT platformları hangisi?

SANATTA DIJİTAL DÖNÜŞÜM

Ekosistemin diğer bir gözdesi NFT'ler, ilk olarak Twitter CEO'su Jack Dorsey'in ilk tweet'ini açık artırmaya çıkarması sonucu büyük kitleler tarafından bilinir olmaya başladı. Kisa süre içerisinde sanatçılar, koleksiyoncular ve hatta sporculara kadar yayılan NFT'ler, günümüzün en popüler alanlarından biri konumunda. Sanatta dijital dönüşüm olarak tanımlanan NFT'ler ülkemizde de oldukça popüler. Ünlü komedyen Cem Yılmaz kendi NFT'lerini oluşturarak bir NFT pazar yerinde satışa çıkardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tesla ve SpaceX'in Kurucusu Elon Musk'a Türksat 5B için oluşturulan NFT'yi hediye etti. Tüm bu gelişmelerin sonucunda, Cumhur başkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından, NFT'nin Türkçe karşılığının "Nitelikli Fikrî Tapu" olduğu da duyuruldu.

Metaverse ve NFT'lerin temelini oluşturan blokzincir tekno lojisinin kullanım alanlarından önceki yazılarımızda da bahset miştik. Ülkemizde Blokzincir teknolojisinin kullanıma bir örnek olarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Smartus Projesini vere biliriz. Söz konusu Smartus projesi kapsamında, vatandaşların belediyeden aldığı hizmetlere dair tüm veriler blokzincir teknolojisiyle güvenli bir şekilde saklanacak. Tüm bu gelişmeler ışığın da kripto para ekosisteminin yaygınlaşması sonucu ortaya çıkan yeni teknolojiler her geçen gün büyüyerek, daha fazla kullanıcıya ve kullanım alanına ulaşıyor. Blokzincir teknolojisinin yararları, Metaverse'ün gelecek vadeden potansiyeli ve NFT'lerin sanata yeni bir kapı açmasıyla bu teknolojilerin ülkemizde ve tüm dün yada daha da popülerleşmesi kaçınılmaz olacak.

Bitcoin yatırımcıları kara kara düşünüyor. Kim kazandı kim kaybetti?

Kripto paralar FED etkisiyle yükselişe geçti!

Dogecoin zirveye çıkıyor, yanında da bakın kim var? Kurucudan flaş açıklama geldi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön