26 / 04 / 2024

Türkiye’de yıl sonuna kadar kaç tane elektrikli araç şarj istasyonu olacak?

Türkiye’de yıl sonuna kadar kaç tane elektrikli araç şarj istasyonu olacak?

Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Derneği (TEHAD) Başkanı Berkan Bayram, yerli otomobil Togg’un ön siparişte aldığı yoğun talep sonra 2023 sonuna kadar Türkiye genelinde elektrikli şarj istasyonu sayısının 10 bine ulaşabileceğini ifade etti.



BATARYA TEKNOLOJİSİ

Bayram, elektrikli araçlarda yeni hedefin bataryaların daha düşük bir hacim içinde daha yüksek enerji yoğunluğu bulundurması olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Ama aynı zamanda, güvenlik açığı bulunmaması ve uzun ömürlü olması da diğer hedeflenen unsurlar arasında yer alıyor. Bu nedenle şarj edilebilen batarya piyasasında sürekli bir teknoloji ilerleyişini görmeye devam ediyoruz. Elektrikli araçlar da en az fosil yakıtlı araçlar kadar düşük maliyetli enerji talebine sahip olmalı. Aynı zamanda, benzer menzil mesafesi olmalı.

Türkiye’de yıl sonuna kadar kaç tane elektrikli araç şarj istasyonu olacak?

Elektrikli araçta menzil verisini belirleyen en önemli etken, otomobilde bulunan batarya kapasitesidir. Fosil yakıtlı otomobillerde yer alan yakıt deposu gibi, elektrikli otomobillerde de hücrelerden oluşan batarya paketi yer alır. Batarya paketleri, araç firmasının hedeflediği menzil aralığına göre planlanır ve bu menzile denk gelecek sayıda hücre, batarya paketinde bulunur. Gelişen batarya teknolojisiyle beraber on sene önce bir hücre başına alabildiğimiz gerilim ve enerji yoğunluğu miktarı yaklaşık üç katına çıktı ve on sene önce aynı sayıda hücreden oluşan bir batarya paketiyle 110 kilometre mesafe katedebilirken, artık aynı batarya paketinden yaklaşık 400 kilometre mesafe katedebiliyoruz.”

60 bin işçiyi müjde! Yasa meclisten geçti! Resmi Gazete’de ne zaman yayımlanacak?

Maaş zammından sonra emekliler o tutarların da artmasını talep ediyor

Evlilik hazırlığı yapanlara müjde! BİM’de elektrikli süpürge 1899 TL’ye, çift kişilik battaniye 99 TL’ye düştü!


Geri Dön