27 / 04 / 2024

Türkiye'nin en çok para kazanan şehri belli oldu! En az kazananlar ise bakın hangi iller çıktı?

Türkiye'nin en çok para kazanan şehri belli oldu! En az kazananlar ise bakın hangi iller çıktı?

Türkiye'de yıllık ortalama eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert geliri 2021 yılında 37 bin 400 TL iken, gelirin en yüksek olduğu bölge 51 bin 765 lira ile İstanbul oldu. İstanbul aynı zamanda en fazla gelir adaletsizliğine sahip şehir.



TÜİK, 2021 yılı gelir ve yaşam koşulları araştırması bölgesel sonuçlarını açıkladı. Son yapılan araştırma sonuçlarına göre, Türkiye'de yıllık ortalama eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert geliri 2021 yılında 37 bin 400 TL iken, en yüksek olduğu bölge 51 bin 765 TL ile İstanbul oldu. Bu bölgeyi, 47 bin 595 TL ile İzmir ve 46 bin 516 TL ile  Ankara  izledi. En düşük yıllık ortalama eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert geliri ise 18 bin 278 TL ile Van, Muş, Bitlis, Hakkari'de gerçekleşti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön