25 / 04 / 2024

Türkiye’nin Minyatür hali Beyoğlu’nda!

Türkiye’nin Minyatür hali Beyoğlu’nda!

Minyatür sanatçısı Nilgün Gencer tarafından hayata geçirilen ve 43 yıllık sanat birikiminin yansıması olan “43 Yıl ve Türkiye Minyatürleri” sergisi Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu.



Minyatür Sanatçısı Nilgün Gencer tarafından hayata geçirilen, ve Türkiye’deki bölgelerin coğrafi ile kültüler özelliklerini konu alan“43 Yıl ve Türkiye Minyatürleri” sergisi Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu. Mim Sanat Akademisi tarafından organize edilen sergiye Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’da katıldı.

 

Türkiye’nin dört bir yanını minyatüre taşındı

 

Türkiye’de bir ilke imza atılarak 43 yıllık sanat hayatını ele alan Minyatür Sanatçısı Nilgün Gencer, Türkiye’nin 4 bir yanını minyatüre taşıyarak 50 eşsiz eseri hayatı geçirdi. Türkiye’deki illerin coğrafi ve kültürel özelliklerini konu alan Gencer, kültürel kimliğimizi, kaybolan değerlerimizi ve kentlerin karakteristik mimari dokusunu sanatıyla birleştirdi.

 

Demircan’dan Gencer’e tebrik

 

Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi’de açılan sergiye ilk gün yoğun katılım oldu. Açılışa katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, sergide tüm eserleri tek tek inceleyerek Gencer’den bilgi aldı. Eserlere hayran kalan Demircan, santçı Nilgün Gencer’i tebrik ederek başarılar diledi.

Mim Sanat Akademisi tarafından Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi’nde düzenlenen “43 Yıl ve Türkiye Minyatürleri” sergisi 8 – 18 Ekim tarihleri arasında misafirlerini ağırlayacak.



Geri Dön