26 / 04 / 2024

TÜRSAB Kozan'da turistik yerleri inceledi!

TÜRSAB Kozan'da turistik yerleri inceledi!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği yönetim kurulu üyeleri ve bazı seyahat acentalarının sahipleri , İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün Adana'daki tarihi ve turistik yerlerin tanıtılmasını sağlamak amacıyla düzenlediği gezi kapsamında Kozana geldi.



Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) yönetim kurulu üyeleri ve bazı seyahat acentalarının sahipleri , İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün Adana'daki tarihi ve turistik yerlerin tanıtılmasını sağlamak amacıyla düzenlediği gezi kapsamında Kozana geldi. 



İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari'nin de katıldığı değerlendirme gezisi kapsamında, TÜRSAB Kültür ve Turizm Komitesi Eş Başkanı Yasemin Şan, yönetim kurulu üyeleri ve bazı seyahat acentası sahipleri, Misis, Yılan Kale, Yumurtalık, Anavarza ile Kozan'daki tarihi yerleri inceledi. Kozana gelişlerinde, Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Yeşiloğlu tarafından karşılanan kafileye Arıkan Konağında yöresel yemekler tanıtıldı. Daha sonra, konuk kafile Hasan Erdoğan'ın rehberliğinde Arıkan Konağı, sokak sağlıklaştırması yapılan tarihi Mustafa Kemal sokak, Hoşkadem Camisi ve Aşağı-Yukarı Çarşıyı gezdi. TÜRSAB yönetim kurulu üyeleri, Adananın köklü bir tarihe ve zengin bir turizm potansiyeline sahip olduğunu , iyi bir tanıtım çalışması ile turizmden aldığı payın ciddi oranda artırılabileceğini belirtti. Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Yeşiloğlu ise bölgenin saklı doğal güzellikleri ve tarihi yerlerinin dünyaya ve Türkiye'ye tanıtılması, yörenin turizmden daha fazla pay alarak kalkınmasını hızlandırması için Kozan Belediyesi olarak ellerinden gayret gösterdiklerini ifade etti. 


Adana Meydan 


Geri Dön