10 / 05 / 2024

Uçan şeker fiyatlarına karşı marketlerden şaşırtmayan düzenleme

Uçan şeker fiyatlarına karşı marketlerden şaşırtmayan düzenleme

Mazot, benzin, ayçiçek yağı, et derken şimdi de şeker fiyatları market raflarında uçuşa geçti. Şekerin fiyatı vatandaşın ağzının tadını kaçırdı. Bakanlık şekerle ilgili soruşturma başlattı. Marketlerse vatandaş şekere hücum etmesin diye şaşırtmayan bir düzenlemeye imza attı.



Şekerin üzerinde dolaşan kara bulutlar vatandaşın ağzının tadını kaçırdı. Şeker fiyatlarında beklenen artış yüzünden Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Bakanlık, piyasada dolaşan spekülasyonlar nedeniyle, "Vatandaşlarımızın temel gıda ürünleri arasında yer alan şekerde adil rekabeti bozan faaliyetler olduğuna dair son dönemde kamuoyuna yansıyan hususlar işleme alınarak, şeker fabrikaları nezdinde bakanlığımız tarafından incelemeler yapılmaktadır." açıklaması yapıldı.

ŞEKERE SATIŞ KOTASI

Marketlerde şekerle ilgili düzenlemeyi gören vatandaşların içi cız etti.  Vatandaşlar marketlerin reyonlarda uygulamaya koyduğu kotayla şeker satışı düzenlemesine, “Yağ kuyrukları, tüp ve akaryakıt kuyrukları derken kotayla satılan şekeri de gördük. Türkiye bu tabloyu hak etmiyor” diyerek serzenişte bulundu. Marketlerde Türkşeker toz şekerlerinin "iki adet ile sınırlı olduğuna” dair bir notun raflarda yer aldığı görüldü. 

  Uçan şeker fiyatlarına karşı marketlerden şaşırtmayan düzenleme


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön