19 / 04 / 2024

Ukrayna’da artan gerilim altın fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Ukrayna’da artan gerilim altın fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Altın yatırımcısının gözü kulağı ABD-Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimde. Yatırımcılar yaşanan olaylarda altın piyasasındaki hareketlikleri merak ediyor. Peki altın piyasası bu gerilimden ne kadar etkilenecek? İşte ayrıntılar...



GÜVENLİ LİMAN TALEBİ ORTADAN KALKMADI

Tera Yatırım Başekonomisti Enver Erkan ise şu iafdeleri kullandı:

"Jeopolitik gerilimlere ilişkin endişeler bir şekilde masada kalmaya devam ediyor. Dolayısıyla, güvenli liman talebinin tam olarak ortadan kalkmadığını görüyoruz. Avrupa'da bir çatışma olasılığı endişesi, daha sonra ise diplomatik sürece daha çok inanılması fiyatların önce çıkmasına, sonra düşmesine neden oldu. Ukrayna'nın herhangi bir Rus işgalinin potansiyel olarak başkent Kiev'in ötesinde birden fazla şehri hedef alacağına dair ABD tarafından yapılan açıklamalar, artı olarak Biden'ın Putin'le herhangi bir askeri operasyon olmayacağı prensibine göre görüşebileceği gibi birbirinden farklı gelişmeler var.

Ukrayna’da artan gerilim altın fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Dolayısıyla, bir şekilde operasyon beklentisi canlı kalıyor. Ancak piyasa major konu olan merkez bankalarını dikkate almaya normalde daha meyilli. Fed'in faizleri hızlı bir şekilde artırabileceğine dair analizler artıyor. Mart toplantısına kadar olan süreç yakınlaşıyor ve izleniyor. Temel mantık aslen halen sıkılaşma stratejisi ve tahvil getirileri..."

Altın bu senenin zirvesinde! Altın fiyatları ne kadar?

Altının onsu 1.900 doların üzerinde! Yeni rekora hazırlanıyor!

Gram altın 1.000 lirayı aşacak iddiası! İşte şok açıklamalar!

Altının parlayacağı zaman geliyor mu? Bugün altın fiyatları kaç lira?

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön