24 / 04 / 2024

Uşak'ta 159.6 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Uşak'ta 159.6 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Uşak 2. İcra Dairesi, Uşak Merkez'de yer alan fabrikayı 159 milyon 617 bin 230 TL bedelle satışa çıkardı.



Uşak 2. İcra Dairesi, Uşak Merkez'de yer alan fabrikayı satışa çıkardı. Fabrikanın satış bedeli 159 milyon 617 bin 230 TL bedelle satışa çıkardı.


T.C.
UŞAK 2. İCRA DAİRESİ
2020/1618 ESAS
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Uşak İli, Merkez İlçesi, 243 Ada, 28 Parsel, Beylerhan Mahalle/Köy, Yerköprü Mevkii
Konum
İcra konusu taşınmazın açık adresi,Uşak İli Merkez İlçesi Tekstil Oganize Sanayi Bölgesi 103. Caddeye Dış Kapı No: 132 Nvi adres sorgulamada tespit edilmiştir.Parsele giriş kapısı ve nöbetçi kulübesi parselin batısında olduğu görülmüştür. Fabrika parselin batısında yer almaktadır. Parselin doğusunda dere bulunmaktadır. Numarataj Tipi – Tekstil Osb 103 Cadde No:132 İç Kapı No:1, Kullanım Amacı – Sanayi, Durum-İskân lı olarak yazılmıştır. Parselin güneyindeki komşu parseller Atatürk Bulvarına (İzmir-Ankara asfaltı) yer almaktadır. Parselin batısında ise Kütahya- Uşak yolu yer almaktadır.
Çevresel Özellikler
Dava konusu taşınmazın bulunduğu bölge; Uşak İli Organize Sanayi Bölgesine bağlı olup yapıların ruhsatları OSB tarafından düzenlenmiştir. Taşınmazın karşı adası etrafında yeni yapılaşmalar mevcut olup, sanayi yapıları olarak prefabrik ağırlıklı yüz ölçümü büyük yapılar bulunmaktadır.  İzmir  –  Ankara  ve Kütahya - Uşak yolu güzergâhlarında bulunması, sanayi yapılarının ham maddeye olan ihtiyacının karşılanmasında ve tacirlere ulaşımı kolaylaştırmaktadır. Bölgede elektrik, su, yol ve alt yapı çalışmaları tamamlanmıştır. Taşınmazın yakın çevresinde Alpet – Almo Petrol, Uşak Gümrük Müdürlüğü, OSB Müdürlüğü, Büyük Sanayii Cami bulunmaktadır. Taşınmazın toplu taşıma araçları ile özel araçlarla ulaşım sağlanması mümkündür.
İmar Durumu
Uşak Organize Sanayi Bölgesinde 1/1000 ölçekli uygulama imar planına göre; organize sanayi alanı bölgesi alanında, kat alanı % 50’e göre müsaadeli, bina yüksekliği ve derinliği % 50 e göre müsaadeli, ön bahçe çekme mesafesi 10 metre, yan bahçe çekme mesafesi 5-10 metre, arka çekme mesafesi 5 m dir. Rapor konusu parselin yer aldığı doğu bölgesi 01.04.2005 tarihinde Uşak OSB sınırlarına dâhil edilmiştir. Tapu senedi ile değerlemesi yapılan gayrimenkulün ada/parsel bazında yerinin doğruluğu imar planının zemine aplike edilmesinden, mimari projesine uyumlu olduğu ise, Uşak Tekstil Osb Müdürlüğündeki mevcut 08.11.2000 onay tarihli mimari projesi incelenmek suretiyle tespit edilmiştir. Uşak Tekstil OSB Arşivi'nde taşınmazın 30.12.2010 tarihli, 90 sayılı yapı ruhsatı, 09.09.2011 tarih 28 sayılı yapı kullanma izin belgesi görülmüştür.
Arsa Rayiç Değeri
Yukarıdaki tespitler doğrultusunda keşif konusu mesken, konumu, imar durumu, ulaşımı, merkeze olan uzaklığı, altyapısı, imar parseli oluşu, ana arterlere mesafesi, cinsi – nevi,hali hazırdaki kullanım durumu, pazarlık payı oranı, arz talep durumu (bulunduğu semte göre alıcı bulup bulamayacağı), parselin geometrik ve topoğrafik yapısı, kıymet yükseltici veya kıymet düşürücü tüm faktörler göz önünde bulundurulmuştur.
Arsa Emsali
Değerleme konusu taşınmazın yer aldığı OSB sınırları içerisinde 1.etapta 103. Cadde üzerinde konumlu 3825 m2 alanlı arsa vasıflı 150 ada 1 parsel 1.143.675TL bedelle sahibinden 30.07.2019 tarihinde OSB müdürlüğü ne satılmıştır. Birim fiyatı:1.143.675,00 TL/3825 m2 = (299 TL/m2) TUİK verilerine göre keşif tarihi itibariyle güncellendiğinde; 583,38 / 452,63 x 299 TL/m2 = 385,37 TL/m2 olacaktır.
Emsal Mukayesesi
Kıyasi Emsal % Dava Konusu %
1-İmar Durumu 100 100
2-Konumu 95 100
3-Yüzölçümü 02 100
4-Arz-Talep Dengesi 95 100
5- Çevre Gelişmişliği 100 50
6- Ulaşım olanaklar 100 100
----------------------------------------
492 550
Bu mukayese sonucu 550/492=1,1179 oranında emsal taşınmaz dava konusu taşınmazın değerinin altında kalmaktadır.
Mukayese sonucu arsanın değeri;385,37,TL/m2x1,1179=430.80 TL/m2 edebileceği kanaatine varılmıştır.
TAŞINMAZA AİT ÖZELLİKLER
*İdari Bina
* Yemekhane
* Elektrik Bakım Atölyesi
* Frit Deposu
* Depo ( Elektrik Bakım Atölyesi ve Frit Deposuna İnkişaf Gelişim Yönünde)
*Ana Fabrika Binası
*Araç-Bakım Atölyesi
*Şirket Araç Otopark Alanı - Otopark Alanı
* Hurda Baksları
* Polisaj Arıtma Deposu
* Stok Alanı 1-2-3
* Arıtma Tesisi
* Doğalgaz Alanı
*Hammadde Stok Depoları
* Kantar Binası
* Giriş Kapısı ve Bekçi Kulübesi
*Su Depoları
İdari Bina:
Precast (betonarme prefabrik) yapıdan oluşmakta olup üç katlıdır. İdari binanın girişinin karşışında solda danışma bulunmaktadır. İdari binada yönetici kadronun kullandığı taraf, bina girişinin solunda 8 adet oda – toplantı odası-mutfak ve bir adet wc den oluşmaktadır. Odaların duvarları sıvalı – boyalıdır. Zeminde seramik bulunmaktadır. Pencereler PVC doğrama, kapılar masif doğramadır. Sıva üstü led panel aydınlatma amacıyla kullanılmıştır. Mutfakta granit tezgâh altında ve üstünde dolap bulunmaktadır. Tezgâhın alt ve üst dolap arasında fayans kaplama bulunmaktadır. Yerlerde seramik kaplamadır. Duvarlar sıvalı ve boyalıdır. Sıva üstü led panel bulunmaktadır. Wc’ de yerlerde seramik kaplama bulunmaktadır. Duvarlarda fayans kaplama bulunmaktadır. Galvaniz saçtan akustik asma tavan bulunmaktadır. Asma tavanda le panel aydınlatma bulunmaktadır.
Giriş kapısının sağ tarafında danışma bankosu bulunmaktadır, bankonun görüşme camı ahşap doğramdır, oda olarak çevrilmiştir ve tavanda galvaniz saçtan asma tavan bulunmaktadır, duvarlar sıvalı ve boyalıdır, zeminde seramik kaplama bulunmaktadır, penceresi pvc doğrama olup, kapısı masif doğramadır.
Giriş kapısının sağ tarafında danışma bankosundan sonra 10 adet oda, bir adet çay ocağı ve iki adet wc bulunmaktadır, alüminyum camekândan sonra mescit, Show rom, depo, elek hazırlama, tasarım departmanı, depo bulunmaktadır. Alüminyum camekâna kadar olan odalarda yerlerde seramik kaplama, duvarlar sıvalı-boyalıdır, tavan da boyalı-sıvalıdır, pencereler pvc doğramadır, kapı masif doğramadır, koridorda yerler seramik kaplamadır, duvarlar – tavan boyalı ve sıvalıdır, sıva üstü led panel aydınlatma bulunmaktadır. Çay ocağında yerler seramik kaplamadır, duvarlarda kirlilik seviyesine kadar fayans kaplama bulunmaktadır, duvarlar sıvalı – boyalıdır, pencereler pvc doğramadır, kapısı masif ahşap doğramadır.
Camekânlı kısımdan sonra mescitte, zeminde laminant parke, duvarlarda kirlilik seviyesine kadar cilalı masif doğrama bulunmaktadır, duvarlar – tavan sıvalı ve boyalıdır, sıva üstü led panel aydınlatama, pvc doğrama pencere, masif kapı bulunmaktadır. Ürge Odasında, yerler laminant parke bulunmaktadır, kirlik seviyesine kadar fayans kaplama bulunmaktadır, duvarlar ve tavan sıvalı – boyalıdır, pencereler pvc doğramadır. Elek hazırlama odasında yerler seramik, duvar – tavan sıvalı ve boyalıdır, ayrıca duvarlarda 1,80m yüksekliğinde fayans bulunmaktadır, pencereler pvc doğrama, kapısı ahşap masif doğramadır. Tasarım departmanı kilitliydi. Son bölüm olan tasarım departmanından sonra alüminyum çift camlı camekânla zemin kattan +0,00 kotundan binaya giriş bulunmaktadır. Bodruma iniş merpeninde yerler mermer kaplama, korkuluk demir doğrama – demirler yağlı boyadır – küpeşte ahşaptandır, duvar-tavan sıvalı ve boyalıdır.
İdari binanın içerisindeki üretim alanına merpenlerden inilerek geçilmektedir, kot farkı fazla olduğundan yapı üç katlı olmaktadır, zeminde perdahlı vakumlu endüstriyel saha betonu bulunmaktadır, duvarlarda ve zemin kat tavanı (üst kat tabliye altında) sıva ve boya bulunmamaktadır (precast betonarme yapının üretim durumu ile).
İdari binanın üst katına, idari binanın girişindeki karşısındaki merpenlerle çıkılmıştır, merpen granit kaplı, merpen korkuluğu alüminyum doğramadır, alüminyum profillerin arasında temperli cam bulunmaktadır. Üretilen seramiklerin numunelerinin bulunduğu bu alanda çatının bir kısmı çelik aşık kirişleri ile geçilmiştir ve tavan pvc doğrama ile kaplıdır, duvarlar sıvalı ve boyalıdır, zeminde bir kısmı laminant parke, bazı yerlerde seramik kaplama bulunmaktadır. Üst katta Müdürlerin odası ve misafirhane, mescit ve depo olarak kullanılan alanlar mevcuttur. Yurtiçi Satış Müdürü, İhracat Yöneticiliği, Sevkiyat – Ürün Sipariş Kontrol Departmanı, Eğitim Salonu, ahşap masif kapı doğramasından sonra, Misafirhane-1, mescit, misafirhane-2,misafirhane-3,misafirhane-4, misafirhane-5, depo bölümü bulunmaktadır.Depo bölümünden merpen bulunmaktadır ancak kilitli olması nedeni ile bakılamamıştır. Çatı aşıkları çeliktendir, tavan kaplaması pvc doğramadır. Üst kattaki odalarda ve koridorda uygulamada kullanılan malzemeler aynıdır, zeminde seramik kaplama, tavanda taşyünü asma tavan, asma tavan içinde led aydınlatma kullanılmış, duvarlar sıvalı ve boyalıdır, pencereler pvc doğrama, kapılar ahşap masif kaplamadır. İhracat Yöneticiliği odasında tek farklı uygulama, oturma planına göre sandalyenin geleceği yerlerde kirlilik seviyesinde dado uygulaması yapılmıştır. Misafirhaneler kilitli olduğu için girilememiştir. Mescitte seramik kaplama üzerine laminant parke uygulanmıştır, odada ki değer özellikler diğer odalar aynıdır. Depo bölümünde yerler seramik kaplamadır, duvarlar sıvalı ve boyalıdır, çelik aşık kirişleri bulunmaktadır, tavan kaplaması pvc kaplamadır. Yapı Kullanma İzin Belgesinde iki katlı olarak görülmektedir ancak; Yapı Kullanma İzin Belgesinden sonra üst kat müdür odası – misafirhanenin sonradan yapılmıştır.
Uşak Tekstil OSB tarafından verilen Yapı Kullanma İzin Belgesi 09.09.2011 tarihinde verilmiştir, Yapı Sınıfı II-C olarak alınmıştır. Yapı yıpranma oranı 02.09.1982 Tarihli ve 17886 sayılı Resmi Gazetede 6-10 yaş arası yapı yıpranma oranı %10 dur. Yapı Kullanma İzin Belgesinde idari bina 1.500m2 x3kat=4.500,00m2 olup üç katlı yapıdır. 24.03.2021 tarihli ve 31433 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2021 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ’in III-A yapı sınıfa girmektedir, III-A yapı sınıfının birim maliyeti 1.360,00TL/m2 dir.
2.İcra Dairesinin Kıymet Takdiri 2020/1618 Esas sayılı dosyada bilirkişi tarafından yapı sınıfı III-A (bilirkişi tarafından yapı sınıfı doğru alınmıştır) almıştır, Yapı Kullanma İzin Belgesinde II-C olarak alınmıştır ancak; yapının üç katlı olması sebebi ile tek katlı fabrika binası ile aynı ruhsat içerisinde yer alması doğru değildir. Yapının gerçek yapı sınıfı III-A dır şöyle ki; III-A Ticari Bürolar (üç kata kadar – üç kat dâhil) kategorisine girmektedir. Yapı Kullanma İzin Belgesindeki II-C yapı sınıfı; 2011 yılında yapı yaklaşık maliyetleri değerine girmiş daha önceki yıllarda yapı yaklaşık maliyetinde II-C yapı sınıfı bulunmamaktadır. Yapı Kullanma İzin Belgesi 2011 yılına ait olması ve söz konusu idari binaya kesilen II-C yapı sınıfının 2011 yılında ilk defa yapı yaklaşık maliyeti içine girmesi. Ruhsatı Kesen İdare tarafından, Ruhsat kesildikten sonra üst kat yapıldığı için yapı sınıfı III-A olmaktadır.
II-C yapı sınıfı; Hangar Yapılar (Uçak bakım ve onarım amaçlı) Sanayi Yapıları (Tek katlı, bodrum ve asma katı da olabilen prefabrik beton ve çelik yapılar) ve bu gruba benzer yapılar. Söz konusu idari bina tek değil, zemin+1 katlı yapı bulunmaktadır, zeminin üstünde asma kat değil zemin katın oturum alanı kadar 1.katı vardır. Asma katın tanımı: Çok katlı bir binada bir kesimi düşeyde ikiye bölen ve bu nedenle kısmen açık olan ve dolayısıyla binanın alanının tümüne yayılmayan bir ara kattır, tanımından da anlaşılacağı üzerine II-C yapı sınıfına giremeyeceği açıktır. Ayrıca II-C yapı sınıfındaki yapılar, daha çok fabrika binaları ve hangar yapılar olduğundan binanın ince işçiliği (seramik, kapı, duvar sıvası, boyası vb..) bulunmamaktadır ancak söz konusu idare binanın donanımlı olması sebebi ile III-A yapı sınıfı alınması doğrudur.
Yemekhane:
Yemekhane, yapı kullanma izin belgesinde üç katlıdır. Yemekhanenin zemin katında girişinin solunda wc bulunmaktadır, wc iki kısımdan oluşmaktadır, 4 tane el yıkıma lavabolarının bulunduğu kısım, burada plastikten su deposu çeşmelere bağlıdır. 5 adet wc kabini ve 11 adet el yıkama amaçlı lavabo bulunmaktadır. Kabin araları tuğla ile örülmüş olup kabin içinde yerler seramik, duvarlar fayans kaplamadır, kabin kapısı pvc doğramadır. Wc ve el yıkama bölümünde yerler seramik, kapının 2,20cm kotuna kadar fayans kaplamadır, duvarlarda fayans kaplama sonrası sıvalı ve boyalıdır, tavan sıvalı ve boyalıdır, pencereleri demir doğramadır, wc nin giriş kapısı da pvc doğramadır. Revir; yerler seramik, duvar ve tavan sıvalı ve boyalıdır. Sağlık memurun bulunduğu oda; yerler seramik, duvarlar sıvalı ve boyalıdır, tavanda taşyünü asma tavan bulunmaktadır, oda da ısınma amaçlı döküm petek kullanıldığı görülmüştür.
Mutfak deposunda yerler seramik, duvarlarda kirlilik seviyesine kadar fayans kaplama bulunmaktadır, pencere ve kapısı demir doğramadır. Mescitte yerler seramik, duvarlarda yaklaşık 2m kotuna kadar fayans kaplama bulunmaktadır, fayansın üstü sıvalı ve boyalıdır, tavan sıvalı ve boyalıdır, pencereler demir doğramadır. İdari personelin kullandığı bay ve bayan wc bulunmaktadır, yeler seramik duvarlar fayans kaplamadır, kapılar ahşap masif kaplamadır, pencereler pvc doğramadır, tavanda pvc asma tavan ile kaplıdır, el yıkama lavaboları ayaklıdır. Yemek yenen mahalde yerler seramik, duvarlar kapının yüksekliğine kadar fayans kaplıdır, fayans kotundan sonra duvarlar sıvalı ve boyalıdır, tavan sıvalı ve boyalıdır. Mutfak bölümünde yerler seramik, duvarlar kapının kotuna kadar fayans kaplıdır, mutfak deposu tavana kadar fayans kaplamadır, tavan sıvalı ve boyalıdır.
Yemekhanenin bodrum katında 9 adet kabin – soyunma odası ve makine bakım atölyesi bulunmaktadır, zeminde perdahlı vakumlu endüstriyel saha betonu bulunmaktadır, duvarlar cephe paneli olduğu için sıva ve boyası bulunmamaktadır.
Yemekhanenin üst katı konferans salonu olarak yapılmıştır, yapı kullanma izin belgesi alındıktan sonra yapılmıştır. Yemekhaneden üst kata çıkış merpenleri mermer kaplamadır, demir korkuluk küpeştesi ahşap doğramadır, konferans salonuna giriş kapısı çift camlı alüminyum doğramadır, yerler seramik kaplıdır, duvarlar sıvalı ve boyalıdır, çatı çelik profillerle yapılmış, tavan kaplama tahtası pvc doğramadır.
Uşak Tekstil OSB tarafından verilen Yapı Kullanma İzin Belgesi 09.09.2011 tarihinde verilmiştir, Yapı Sınıfı II-C olarak alınmıştır. Yapı yıpranma oranı 02.09.1982 Tarihli ve 17886 sayılı Resmi Gazetede 6-10 yaş arası yapı yıpranma oranı %10 dur. Yapı Kullanma İzin Belgesinde 1.680,00m2x3kat=5.040,00m2 lup, üç katlı yapıdır. 24.03.2021 tarihli ve 31433 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2021 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ’in III-A yapı sınıfa girmektedir, III-A yapı sınıfının birim maliyeti 1.360,00TL/m2 dir.
2.İcra Dairesinin Kıymet Takdiri 2020/1618 Esas sayılı dosyada bilirkişi tarafından yapı sınıfı III-A (bilirkişi tarafından yapı sınıfı doğru alınmıştır) almıştır, Yapı Kullanma İzin Belgesinde II-C olarak alınmıştır ancak; yapının üç katlı olması sebebi ile tek katlı fabrika binası ile aynı ruhsat içerisinde yer alması doğru değildir. Yapının gerçek yapı sınıfı III-A dır şöyle ki; III-A Ticari Bürolar (üç kata kadar – üç kat dâhil) kategorisine girmektedir. Yapı Kullanma İzin Belgesindeki II-C yapı sınıfı; 2011 yılında yapı yaklaşık maliyetleri değerine girmiş daha önceki yıllarda yapı yaklaşık maliyetinde II-C yapı sınıfı bulunmamaktadır. Yapı Kullanma İzin Belgesi 2011 yılına ait olması ve söz konusu idari binaya kesilen II-C yapı sınıfının 2011 yılında ilk defa yapı yaklaşık maliyeti içine girmesi. Ruhsatı Kesen İdare tarafından, Ruhsat kesildikten sonra üst kat yapıldığı için yapı sınıfı III-A olmaktadır.
II-C yapı sınıfı; Hangar Yapılar (Uçak bakım ve onarım amaçlı) Sanayi Yapıları (Tek katlı, bodrum ve asma katı da olabilen prefabrik beton ve çelik yapılar) ve bu gruba benzer yapılar. Söz konusu idari bina tek değil, zemin+1 katlı yapı bulunmaktadır, zeminin üstünde asma kat değil zemin katın oturum alanı kadar 1.katı vardır. Asma katın tanımı: Çok katlı bir binada bir kesimi düşeyde ikiye bölen ve bu nedenle kısmen açık olan ve dolayısıyla binanın alanının tümüne yayılmayan bir ara kattır, tanımından da anlaşılacağı üzerine II-C yapı sınıfına giremeyeceği açıktır. Ayrıca II-C yapı sınıfındaki yapılar, daha çok fabrika binaları ve hangar yapılar olduğundan binanın ince işçiliği (seramik, kapı, duvar sıvası, boyası vb..) bulunmamaktadır ancak söz konusu idare binanın donanımlı olması sebebi ile III-A yapı sınıfı alınması doğrudur.
Elektrik Bakım Atölyesi:
İki kattan oluşmaktadır, atölye kapısı demir doğramadır, precast yapıdır, zeminde perdahlı vakumlu endüstriyel saha betonu bulunmaktadır, zeminde elektronik bakım atölyesi ayrılmıştır ve pencereleri ve kapıları ahşap doğramadır, duvarlar sıvalı ve boyalıdır, tavanda beton yüzeyin üstünde uygulama yapılmamıştır. Zemin katta; kompresör odası, teknisyen odası, atölye, 1.katta trafo dağıtım panoları bulunmaktadır, çatı çelik profillerle kapatılmıştır. Binanın zemininde perdahlı vakumlu endüstriyel saha betonu bulunmaktadır, duvarlarında sıva ve boya bulunmamaktadır.
Yapı Sınıfı II-C olarak alınmıştır. Yapı yıpranma oranı 02.09.1982 Tarihli ve 17886 sayılı Resmi Gazetede 6-10 yaş arası yapı yıpranma oranı %10 dur. Elektrik Bakım Atölyesi Vaziyet Planında toplam 560,91m2x2kat=1.121,82m2 lup, iki katlı yapıdır. 24.03.2021 tarihli ve 31433 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2021 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ’in II-C yapı sınıfa girmektedir, II-C yapı sınıfının birim maliyeti 1.030,00TL/m2 dir.
2.İcra Dairesinin Kıymet Taktiri 2020/1618 Esas sayılı dosyada bilirkişi tarafından tek katlı alınmış ancak fotoğraflardan da görüldüğü üzerine 1.katta trafo dağıtım panoları, zemin katta da kompresör ve teknisyen odası bulunmaktadır, söz konusu bilirkişi raporunda trafo dağıtım pano odasını gözden kaçırmıştır.
Firithane Hammadde Stok Sahası - Yardımcı BinaDepo :
Tek katlı, precast (betonarme prefabrik) yapıdır, ön gerilmeli makas ve aşıkların arasına poliüretan madde ile kapatılmıştır, olukları çinkodur, cephe panellerinin eksik geldiği yerlerde galvaniz saçla kapatılmıştır. Binanın zemininde perdahlı vakumlu endüstriyel saha betonu bulunmaktadır, duvarlarında sıva ve boya bulunmamaktadır.
Yapı Sınıfı II-C olarak alınmıştır. Yapı yıpranma oranı 02.09.1982 Tarihli ve 17886 sayılı Resmi Gazetede 6-10 yaş arası yapı yıpranma oranı %10 dur. Vaziyet Planında Firithane Deposu 1.400,46m2 olup, tek katlı yapıdır. Elektrik Atölyesi ile Frit Deposu inkişaf yönündeki depo, vaziyet planında 599,29m2 olarak ölçülmüştür. 24.03.2021 tarihli ve 31433 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2021 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ’in II-C yapı sınıfa girmektedir, II-C yapı sınıfının birim maliyeti 1.030,00TL/m2 dir.
İcra Dairesinin Kıymet Takdiri 2020/1618 Esas sayılı dosyada bilirkişi tarafından yapı sınıfı II-B olarak almıştır, Yapı Kullanma İzin Belgesinde II-C olarak alınmıştır. II-B yapı sınıfı: Şişirme (pnömatik) yapılar; Tek katlı ofisler, dükkân ve basit atölyeler; semt sahaları, küçük semt parkları, çocuk oyun alanları ve eklentileri; tarımsal endüstri yapıları (Tek katlı, prefabrik beton, betonarme veya çelik depo ve atölyeler, tesisat ağırlıklı ağıllar, fidan yetiştirme ve bekletme tesisleri); yat bakım ve onarım atölyeleri, çekek yerleri; jeolojik, botanik ve tema parkları; mezbahalar; bu gruba benzer yapılar. Değeri hesaplanacak yapı prefabrik tek katlı yapı olması nedeniyle II-C yapı sınıfına alınmıştır ve II-B yapı sınıfını temsil etmediği apaçık bellidir.
Ana Fabrika Binası (Bina İçi Stok Sahası-Üretim Sahası):
Tek katlı, precast (betonarme prefabrik) yapıdır, ön gerilmeli makas ve aşıkların arasına poliüretan madde ile kapatılmıştır, olukları çinkodur, cephe panellerinin eksik geldiği yerlerde galvaniz saçla kapatılmıştır. Yapının kapısı galvaniz saçtan yapılmıştır. Binanın zemininde perdahlı vakumlu endüstriyel saha betonu bulunmaktadır, duvarlarında sıva ve boya bulunmamaktadır. Kolon aralarında duvar örülerek ham madde için stok sahası üretilmiştir. Makinaların çalıştığı bölümde, çatı da fener sistemi ile doğal güneş ışığını kullanma uygulanmıştır.
Uşak Tekstil OSB tarafından verilen Yapı Kullanma İzin Belgesi 09.09.2011 tarihinde verilmiştir, Yapı Sınıfı II-C olarak alınmıştır. Yapı yıpranma oranı 02.09.1982 Tarihli ve 17886 sayılı Resmi Gazetede 6-10 yaş arası yapı yıpranma oranı %10 dur. Vaziyet Planında Ana Fabrika Binası 37.956,00m2 olup, tek katlı yapıdır. 24.03.2021 tarihli ve 31433 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2021 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ’in II-C yapı sınıfa girmektedir, II-C yapı sınıfının birim maliyeti 1.030,00TL/m2 dir.

Uşak ta 159.6 milyon TL ye icradan satılık fabrika!

Polisaj Arıtma:
Polisaj arıtma havuzlar bulunmaktadır, beton parapet (40cm yüksekliğinde beton duvarlar ile) çevrilmiştir, içi su doludur, yapı yıpranma oranı %20 alınmıştır, betonarme yapı sınıfa girmediği (kolon –kiriş sistemli çerçeve oluşmadığından) için yıpranması fazla alınmıştır.
Vaziyet Planında Ana Polisaj Arıtma 214,228m2 olup, tek kattan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı Yaklaşık Maliyeti 2021 daha yayınlanmamış olması nedeni ile 2020 yılına ait veriler TÜİK verilerine göre güncelleme yapılarak hesaplanmaktadır.
İcra Dairesinin Kıymet Takdiri 2020/1618 Esas sayılı dosyada bilirkişi raporunda söz konusu yapılar bulunmamaktadır. Kargir ve betonarme su depoları 24.03.2021 tarihli ve 31433 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2021 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ’in I-B yapı sınıfa girmektedir, I-B yapı sınıfının birim maliyeti 390,00TL/m2 dir.
Araç – Bakım:
Üç adet yapı bulunmaktadır, ikisi çelik profillerle yapılmış (vaziyet planında forklift bakım ve ambalaj deposu olarak geçmektedir) vaziyet planında değişikliği yapıldığı ve Araç-bakım sahası olarak gösterilen yerde iki adet yapı çelik profil arası galvaniz saçla kapatılmış yapı bulunmaktadır, diğeri forklift bakım pvc konteynır olarak uygulanmıştır. Çelik profillerle taşıyıcıları oluşturulmuş yapıların, dış cephede profiller arasında galvaniz saç ile bölünmüştür, çatısı sundurma şeklinde bir yöne eğimli çatıdır, çatı kaplama malzemesi olarak da galvaniz saç kullanılmıştır. Sahadaki zeminde perdahlı vakumlu endüstriyel saha betonu bulunmaktadır. Vaziyet planında farklı isimlerle isimlendirilmiş olsa da sahada yapılan keşifte, şirket görevlisinin söylediğine göre araç-bakım atölyesi olarak kullanılmaktadır.
Forklift bakım yaklaşık olarak 25 m2, depo -1 8,80 m x 10,50 m = 92,4 m2, depo -2 38,50 m x 22,65 m = 872,025 m2 olup tek katlı yapılardır.
İcra Dairesinin Kıymet Takdiri 2020/1618 Esas sayılı dosyada bilirkişi raporunda söz konusu yapılar bulunmamaktadır. Forklift bakım, iş yeri depoları I-B yapı sınıfında 310,00 TL/m2 olup 2021 değeri 385,86-TL/m2 dir. Depo 1; depo-2 tek katlı ofisler, iş yeri depoları I-B yapı sınıfında 390,00-TL/m2 dir. Yapı yıpranma oranı %20 alınmıştır, betonarme yapı sınıfa girmediği (kolon –kiriş sistemli çerçeve oluşmadığından) için yıpranması fazla alınmıştır.
Misafir Otopark – Otopark Alanı:
Araç park edilecek olan yerde parke döşeme kaplaması bulunmaktadır, yeşillik alanın etrafı bordür ile çevrilmiştir. Şirket araç otoparkında araçlarının üstünün kapatılması amacı ile tek eğimli sundurma yapılmış, sundurmanın taşıyıcıları ahşap olup, çatı su geçirmez polivin malzeme ile kaplanmıştır. Kapalı sundurma 5,50mx19,60m=107,80m2 dir.
Gölgelik – çardaklar 24.03.2021 tarihli ve 31433 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2021 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ’in I-A yapı sınıfa girmektedir. I-A yapı sınıfının birim maliyeti 255,00TL/m2 dir. Yapı yıpranma oranı % 20 alınmış, betonarme yapı sınıfa girmediği (kolon –kiriş sistemli çerçeve oluşmadığından) için yıpranması fazla alınmıştır.
Otopark alanında yaklaşık 850 m2 taş parke bulunmaktadır, yaklaşık 90 m uzunluğunda bordür kullanılmıştır. Otopark alanındaki bordür ve parke taşları çevre düzenlenmesi içinde hesaplanacaktır.
Hurda Baksları:
Ana fabrika binasının kuzeyinde yer almaktadır. Fabrika binasının inkişaf (gelişim) yönünde uygulanmıştır. Kolonların hizasında beton duvar (separatör- ayrıcı amaçlı)uygulanarak üzerine çelik profil ile yükseltilerek galveniz saçtan sundurma yapılmıştır.
Hurda baksları (Kalıcı kullanımı olan yardımcı yapılar) 24.03.2021 tarihli ve 31433 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2021 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ’in I-A yapı sınıfa girmektedir. I-A yapı sınıfının birim maliyeti 255,00TL/m2 dir. Yapı yıpranma oranı % 20 alınmış, betonarme yapı sınıfa girmediği (kolon –kiriş sistemli çerçeve oluşmadığından) için yıpranması fazla alınmıştır. Vaziyet planında 596,108 m2 dir.
Stok Sahası 1-2-3:
Stok sahası, ana binanın kuzey cephesinde zeminde perdahlı vakumlu endüstriyel saha betonu bulunmaktadır, ham maddenin sahada depolanması amacıyla, bazı yerlerde arazinin engebeli olması sebebi ile saha betonunda kot farkı vardır.
Vaziyet planında gösterilen açık stok sahası; Sahadaki zeminde perdahlı vakumlu endüstriyel saha betonu bulunmaktadır. Stok Sahası 1 -493,423m2; Stok Sahası 2-453,051m2; Stok Sahası 3-4.982,185 m2 dir. Beton Yol: 48.150.1001 (MSB.322) pozunun 2020 Mart ayı değeri 299,85TL/m3, 2021 yılına ait TÜİK verilerine göre yapılan güncellemede 376,72-TL/m3 dür.
Arıtma Tesisi:
Betonarme arıtma binasının arkasında, çelik profiller ile taşıyıcı sistemi ayakta tutulan ve dış bölüntü olarak galvaniz saçla kaplanmıştır, içerisinde traktör römorku bulunmaktadır, zeminde perdahlı vakumlu endüstriyel saha betonu bulunmaktadır ve çatısında galvaniz saç bulunmaktadır. Betonarme binanın pencereleri demir doğramadır, yapının dışı sıvalı ve boyalıdır. Betonarme arıtma binasının, güneyinde ve güney doğusunda betonarme 40cm yükseklikte havuz bulunmaktadır. Betonarme Arıtma tesisi 938,93m2 olarak vaziyet planına işlenmiştir. Galvaniz saçlı yapı 40m2 dir, betonarme arıtma binası 110 m2 dir, havuzlar toplam olarak 250m2 dir.
Betonarme arıtma binası, tek katlı ofis – dükkân ve basit atölyeler kategorisinde değerlendirilerek II-B yapı sınıfına girmektedir. 24.03.2021 tarihli ve 31433 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2021 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ’in I-A yapı sınıfa girmektedir. II-B yapı sınıfının birim maliyeti 940,00TL/m2 dir. Havuzların yapı sınıfı; Kargir ve betonarme su depoları I-B yapı sınıfında 2021 değeri 390,00TL/m2 dir.
Galvaniz saçın yapı sınıfı; (Kalıcı kullanımı olan yardımcı yapılar) I-A yapı sınıfında 2021 yılına ait 255,00TL/m2 dir. Yapı yıpranma oranı % 20 alınmıştır.
Doğalgaz Alanı:
Fabrika çalışmalarında doğalgaz kullanıldığı için doğalgaz alanı bulunmaktadır, betonarme depo görünümde olduğu tespit edilmiştir.
Yapı Sınıfı I-B olarak alınmıştır. Yapı yıpranma oranı 02.09.1982 Tarihli ve 17886 sayılı Resmi Gazetede 6-10 yaş arası yapı yıpranma oranı %10 dur. Yapı yaklaşık olarak 200 m2 ye oturmaktadır. 24.03.2021 tarihli ve 31433 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2021 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ’in I-B yapı sınıfa girmektedir. I-B yapı sınıfının birim maliyeti 390,00TL/m2 dir.
Hammadde Stok Depoları:
Betonarme duvarın uzunluğu 73 m ve duvar kalınlığı 60 cm dir. Yapı yaklaşık m2 si 73mx0,6m=43,8m2dir. 73 m uzunluğunda 6 tane ankarajlı perde bulunmaktadır. Bir tanesi diğer parsele 26,89 m uzunluğunda tecavüzü (fen bilirkişisinin raporunda tecavüz uzunluğu verilmiştir) vardır. İki ankarajlı (kuzey-güney hattı)duvar arasındaki ankaraj (doğu-batı) uzunluğu 3x6,20 m =18,60 m dir. 6 adet ankaraj duvarın arasında 5 tane anakaraj duvarı bulunmaktadır.
Kuzey – güney hat boyunca ankaraj perdesi 6 x73 m=438 m tecavüzlü alanı çıkarırsak 438-26,89 =411,11 m, yaklaşık ankaraj perdesinin kalınlığı ortalama 60 cm dir. 411,11 m x 0,6 m =246,67 m2 dir. Doğu – batı hat boyunca yaklaşık ankaraj perdesi5 x18,60 m x 0,6 m = 55,80 m2 dir.
Yapı Sınıfı II-A olarak alınmıştır, palplanj ve ankarajlı perde ve istinat duvarları kategorisinde değerlendirilmiştir. Yapı yıpranma oranı 02.09.1982 Tarihli ve 17886 sayılı Resmi Gazetede 6-10 yaş arası yapı yıpranma oranı %10 dur. 24.03.2021 tarihli ve 31433 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2021 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ’in II-A yapı sınıfa girmektedir. II-A yapı sınıfının birim maliyeti 640,00TL/m2 dir.
Kantar Binası:
100 m2 oturum alanlı tek katlı betonarme karkas tarzda inşa edilmiş olup, yerlerinin seramik kaplamalı duvarlarının ise sıvalı ve boyalı olduğu görülmüştür. Yapıdaki kapı doğramaları ahşap pencere doğramaları ise PVC’dir. Yapının dış cephesi sıvalı ve boyalı çatısı ahşap üzeri kiremit kaplamalıdır. Taşınmaz 3A yapı gurubuna girmekte ve yaklaşık 8-10 yıllık yapının yıpranma oranı %10’dur. 24.03.2021 tarihli ve 31433 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2021 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ’in III-A yapı sınıfa girmektedir, III-A yapı sınıfının birim maliyeti 1.360,00TL/m2 dir.
Ana Binaya Bitişik Depo:
Galvaniz saçtan kapalı, tek eğimli sundurma yaklaşık 100 m2 dir. Yapının sınıfı (Kalıcı kullanımı olan yardımcı yapılar) 24.03.2021 tarihli ve 31433 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2021 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ’in I-A yapı sınıfa girmektedir. I-A yapı sınıfının birim maliyeti 255,00 TL/m2 dir. Yapı yıpranma oranı % 20 alınmış, betonarme yapı sınıfa girmediği (kolon –kiriş sistemli çerçeve oluşmadığından) için yıpranması fazla alınmıştır.
Giriş Kapısı ve Bekçi Kulübesi
Giriş kapısı (kanopi); dolu sistem özel çelik konstrüksiyon kolonlar üzerinde birleşmesi ile yapılmaktadır. Kanopi imalatı özel çelik işçiliğine girmektedir. Üretilen çelik konstrüksiyon özel renkli kompozit malzeme ile kaplama uygulanır. Led aydınlatma kullanıldığı görülmüştür. Kanopinin boyutları 15,90mx10m ebatlarındadır.
Yapı sınıfı III-A (yapı yaklaşık değeri 1.100,00TL/m2 akaryakıt satış istasyonlarında da kanopi uygulaması bulunmaktadır aynı yapı sınıfı olarak değerlendirilmektedir). 24.03.2021 tarihli ve 31433 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2021 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ’in III-A yapı sınıfa girmektedir. III-A yapı sınıfının birim maliyeti 1.360,00TL/m2 dir.
Bekçi kulübesi; pvc doğrama olarak yapılmış çatı kaplaması olarak shingle bulunmaktadır, yerlerde seramik bulunmaktadır, boyutları 3,50mx3,10m ebatlarındadır. 24.03.2021 tarihli ve 31433 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2021 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ’in II-B yapı sınıfa girmektedir, II-B yapı sınıfının birim maliyeti 940,00TL/m2 dir. Taşınmaz II-B yapı gurubuna girmekte (tek katlı ofisler, dükkan ve basit atölyeler) 2021 yılına ait değeri 940,00TL/m2 ve yaklaşık 8-10 yıllık yapının yıpranma oranı %10’dur.
Su Depoları
Su depoları kagir olarak yapılmıştır, sıvalı ve boyalıdır, çatısı galvaniz saçla sundurma (tek eğimli) olarak yapılmıştır. Yapı sınıfı I-B ( yapı yaklaşık değeri 2020 yılına ait 310,00 TL/m2 kâgir ve betonarme su depoları kategorisinde ). 24.03.2021 tarihli ve 31433 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2021 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ’in I-B yapı sınıfa girmektedir. I-B yapı sınıfının birim maliyeti 390,00TL/m2 dir.. Taşınmaz 3-A yapı gurubuna girmekte ve yaklaşık 8-10 yıllık yapının yıpranma oranı %10’dur. Parsel sınırları içerisinde kalan iki adet su deposu bulunmaktadır. Su depoları yaklaşık olarak 6m2 dir.
Çevre Düzenlemesi
Rapor konusu parselin yol ayrımı girişinden açık otopark kısmına kadar olan yaklaşık
600 m2lik yol kilit parke taş döşelidir. Parselin çevresi tel çit ile çevrilidir.
Parke Taşı: 15.435.1005 pozunun 2020 Mart ayı değeri 61,51TL/m2
Beton Direkler: 10.480.1712 pozun 2020 değeri 19,80 TL/Adet
Tel Çit: KGM/51.106/B pozunun 2020 Mart ayı değeri 20,20 TL/m2
İCRA KONUSU TAŞINMAZIN DEĞERİNİN HESAPLANMASI
Yukarıdaki yapılan inceleme, tespit ve değerlendirmeler sonucu dava konusu meskenin değeri aşağıda hesaplanmıştır.
Arsa Değeri : 250.733,26 m2x 430.80TL/m2 =108.015.888,40-TL
İdari Bina : 1.500,000 m2x3x1.360,00 TL/m2x0,9=5.508.000,00-TL
Yemekhane : 1.680 m2x3x1.360,00 TL/m2x0,9 =6.168.960,00-T
Elektrik Bakım Atölyesi : 560,91m2x2x1.030,00-TL/m2x0,90=1.039.927,14-TL
Firithane Hammadde Stok Sahası : 1.400,46m2x1.030,00TL/m2x0,90 =1.298.226,42-TL
Yardımcı BinaDepo : 599,29m2 m2x1.030,00TL/m2x0,90 =555.541,83-TL
Ana Fabrika Binası : 37.956,00m2x1.030,00TL/m2x0,90 =35.185.212,00-TL
Polisaj Arıtma : 214,228m2x390,00-TL/m2x0,80 =66.839,14-TL
Araç Bakım;
Konteynır : 25m2x390,00-TL/m2 x0,80 =7.800,00-TL
Depo -1 : 92,4m2x390,00-TL/m2 x0,80 =28.828,80-TL
Depo -2 : 872,025m2x390,00-TL/m2 x0,80 =272.071,80-TL
Hammadde Stok Sahaları;
Kuzey - Güney : 246,67m2 x640,00-TL/m2x0,90 =142.081,92-TL
Doğu - Batı : 55,80m2 x640,00-TL/m2 x0,90 =32.140,80-TL
Misafir Otoparkı : 107,80m2 x255,00TL/m2x0,80 =21.991,20-TL
Hurda Baksları : 596,108m2 x255,00TL/m2x0,80 =121.606,03-TL
Stok Sahası
Stok Sahası -1 :493,423x0,2x376,72-TL/m3 x0,8 =29.741,17-TL.
Stok Sahası -2 :453,051x0,2x376,72-TL/m3x0,8 =27.307,74-TL.
Stok Sahası -3 :4.982,185x0,2x376,72-TL/m3x0,8 =300.302,20-TL.
Doğalgaz Alanı : 200m2 x390,00-TL/m2x0,90 =70.200,00-TL
Ana Binaya Bitişik Depo : 100m2 x255,00-TL/m2x0,80 =20.400,00-TL
Arıtma Tesisi
Galvaniz Saç :40m2 x255,00-TL/m2x0,80 =8.160,00-TL
Tek Katlı Yapı :110,00m2 x940,00-TL/m2 x0,90 =93.060,00-TL
Havuzlar :250,00m2 x390,00-TL/m2 x0,80 =78.000,00-TL
Kantar Binası : 100,00m2 x1.360,00TL/m2x0,9….........=122.400,00-TL
Giriş Kapısı ve Bekçi Kulübesi
Giriş Kapısı (Kanopi) :150,00m2 x1.360,00TL/m2x0,9….........=183.600,00-TL
Bekçi Kulübesi :10,85m2 x390,00TL/m2x0,9…..............=3.808,35-TL
Su Depoları :2x6x390,00TL/m2x0,9…......................=4.212,00-TL
Kilitli Parke :600mx91,98TL/mx0,9……………….=49.669,20-TL
Parsel Çevresi Tel Çit : 3000m x1,50mx30,24TL/m2 x0,9…=122.472,00-TL
Beton Direkler : 1800Adetx23,94TL/adetx0,90 =38.782.80-TL
TOPLAM DEĞER…………………………………………………159.617.230,94-TL’dir.
Adresi : Uşak İli Merkez İlçesi Tekstil Oganize Sanayi Bölgesi 103. Caddeye Dış Kapı No: 132
Yüzölçümü : 250.733,26m2
Arsa Payı : 1/1
İmar Durumu : Sanayi tesis alanında kalmaktadır.
Kıymeti : 159.617.230,94 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir.
1. Satış Günü : 31/08/2021 günü 10:50 - 11:00 arası
2. Satış Günü : 27/09/2021 günü 10:50 - 11:00 arası
Satış Yeri : Uşak Adalet Sarayı Mezat Salonu No: 55
2 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : UŞAK MERKEZ KÜME MAHALLESİ 200 ADA 31 NOLU PARSEL BODRUM KAT 1 BAĞIMSIZ BÖLÜM NUMARALI TAŞINMAZ.
Uşak İli Merkez İlçesi Küme Mahallesi 200 ada 31 nolu parsel 1-23-24-36-37-38-39-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52-53-54 numara sayılı taşınmazlar.
İCRA KONUSU TAŞINMAZIN ARSASININ KONUM VE ÇEVRESEL ÖZELLİKLERİ
Konum
İcra konusu taşınmazın açık adresi,Uşak İli Merkez İlçesi Köme Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No:12 Apartman Adı: Belediye İşhanı Bağımsız Bölüm: 1-23-24-36-37-38-39-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52-53-54 Nvi adres sorgulamada tespit edilmiştir.Kullanım amacı Ofis ve işyeri, kullanımı özel olarak belirtilmiştir. Bağımsız bölümlere giriş kapısı Cumhuriyet Caddesi üzerindedir. İşhanı olduğu için birden fazla kapı girişi vardır. Ancak ana giriş No:12 dir. Taşınmazların bulunduğu parselin batısında Taslak Sokak ve Yılancıoğlu İşhanı bulunmaktadır. Parselin doğusunda yapıya bitişik olarak yapılmış işyeri bulunmaktadır. Parselin kuzeyinde Çavdar Sokak ve Murat Arıtürk Mesl. Egt. Merkz. Müd. Bulunmaktadır. Parselin güneyinde Ulu Cami (tarihi) bulunmaktadır. Dava konusu taşınmazların bulunduğu parsel, Uşak Belediye Başkanlık binasına, İsmetpaşa Caddesine, Demokrasi Meydanına ve Sarraflar Çarşısına yürüme mesafesinde olup, Uşak İli Merkez İlçenin en gözde yerlerindendir.
Çevresel Özellikler
Dava konusu taşınmazın bulunduğu bölge; Uşak İli Belediye Başkanlığına bağlı olup yapıların ruhsatları Uşak Belediyesi tarafından düzenlenmiştir. Yapı betonarme olarak yapılmış olup, Uşak Belediye Başkanlığının 28.10.2020 tarihli ve 18272 sayılı yazısının ekine koymuş olduğu cd de inşaatın dört blok olarak yapıldığı ve 1990 yılında tamamlandıkları görülmüştür. Taşınmazın parseline toplu taşıma araçları ile özel araçlarla ulaşım sağlanması mümkündür.
B.1.c) İmar Durumu
Taşınmazın bulunduğu parsel Ticari Alan içerisinde yer almaktadır, yeni imar planında bitişik nizam maksimum kat adedi 2 kat dır. Taşınmazın tarihi eser olan Ulu Cami ile karşılıklı olduğu için her türlü ruhsat, tadilat işlemleri için İzmir Anıtlar Yüksek Kurulu Yazılı izni gerekmektedir.
Küme mahallesi 200 ada 1,12,13,14,15,16,17,18,19,20,21,22,29 parseller olarak Uşak Belediyesi adına kayıtlı ait iken Uşak Belediyesinin 15.01.2002 tarih 2002/65 sayılı encümen kararı ve Kadastro Müdürlüğünce tanzim edilen 25.01.2002 tarih ve 80 sayılı değişik beyannamesine istinaden 200 ada 31 parsel olarak birleştirilmesinden ve 135,45m2 yola terkininden sonra tescil edilmiştir.
Arsa Rayiç Değeri
Yukarıdaki tespitler doğrultusunda keşif konusu mesken, konumu, imar durumu, ulaşımı, merkeze olan uzaklığı, altyapısı, imar parseli oluşu, ana arterlere mesafesi, cinsi – nevi,hali hazırdaki kullanım durumu, pazarlık payı oranı, arz talep durumu (bulunduğu semte göre alıcı bulup bulamayacağı), parselin geometrik ve topoğrafik yapısı, kıymet yükseltici veya kıymet düşürücü tüm faktörler göz önünde bulundurulmuştur.
Emsaller
Bağımsız Bölüm Emsali: Dava konusu taşınmazlar gibi Belediye İşhanı içinde zemin katta kaim köşe konumlu Z-20 (22 bb) numaralı 14 m2 dükkân sahibinden 120.000,00-TL bedelle uzun süredir satılıktır. (Sahibinden.com İlan No: 89572883)*Mal Sahibi Telefon No:05326030636 –İndirgeme Yapıldığında: Birim Değeri : 120.000,00 TL :14m2 x 0,80 (P.P) x 0,80 (konum) x 0,80 (alan) = (4.388,57 TL/m2)
İşyeri (Dükkan) Emsali: Dava konusu taşınmaza yaklaşık 450 metre mesafede olan İslice Mahallesinde Garanti Bankası Merkez Şubesi arkasında bulunan 800 m2 işyeri Ekrem Ceylan İnşaat Erhan Ceylan’dan 1.350.000,00 TL’ye satılıktır. (Sahibinden. Com. İlan no:801126326 - TEL.0532 487 31 39)İndirgeme yapıldığında; Birim değeri:1.350.000,00 TL:800m2x0,90 (konum)x0,95 (P.P)x0,90 (alan)=1298,53 TL/m2
Arsa Emsali: Uşak Tapu Müdürlüğünün 12.04.2014 tarih ve 2495 yevmiye nolu Fevzi Çakmak Mahallesi 5411 ada 2 nolu parsel 921,89 m2 imar parseli 8 kat inşaat yapmaya elverişli dava konusu taşınmaza kuş uçumu 1,25 km. mesafede olan arsa Uşak 1. Sulh Hukuk Satış Memurluğunun 2012/26 esas dosyası ile 20.01.2014 tarihinde ihale ile 1.355.000,00 TL bedelle satışı yapılmış olup birim değeri:1.355.000,00 TL/921,89=1469,80TL/m2 dir. TUİK verilerine göre güncellendiğinde 05.01.2021 keşif tarihi itibariyle değeri: (583,38/229,10 x 1469,80) = 3.742,70 TL/m2 dir.
Emsal Mukayesesi
Kıyasi Emsal % Dava Konusu %
1-İmar Durumu 100 30
2-Konumu 10 100
3-Yüzölçümü 30 100
4-Merkeze uzaklık 10 100
5-Arz-Talep Dengesi 10 100
---------------------------------------
160 430
Bu mukayese sonucu 160/430=0,3720930233 oranında emsal taşınmaz dava konusu taşınmazın değerinin altında kalmaktadır.
Mukayese sonucu arsanın değeri;3.742,70-TL/0,3720930233 = 10.058,50-TL/m2 edebileceği kanaatine varılmıştır.
TAŞINMAZLARA AİT ÖZELLİKLER
Ana Bina: Bina dilatasyon derzleri ile ayrılmış olup, dört kısımdan oluşmaktadır, binanın İşhanı olması sebebi ile ortasında büyük galeri boşluğu vardır, yapı bodrum+zemin+4kattan oluşmaktadır. Binanın dışının yalıtımı bulunmamaktadır, binaya ait asansör bulunmaktadır, binanı çatısı alüminyum çatıdır. Bina iş hanı olduğundan her kat iş yeri olarak kullanılmaktadır.
TAŞINMAZIN ÖZELLİKLERİ
UŞAK MERKEZ KÜME MAHALLESİ 200 ADA 31 NOLU PARSEL BODRUM KAT 1 BAĞIMSIZ BÖLÜM NUMARALI TAŞINMAZ.
Yerinde yapılan keşifte Cumhuriyet Caddesi No:12 Kat: Bodrum Bağımsız Bölüm:1 adresinde ve Uşak Tapu Müdürlüğüne ait tapu kaydına göre Uşak Merkez İlçesi Küme Mahallesine Kâin 200 ada 31 parsel üzerinde bulunan yapı ruhsatına göre 1nşaatı 1990 yılında tamamlanan 3/B yapı sınıflı bodrum zemin üzeri dört katlı İş hanının bodrum katında bulunan ve eskiden market olarak kullanılan onaylı mimarı projesine göre 1248,00 m2+672,00 m 2 = 1.920,00 m2 büyüklüğündeki işyeri keşif günü kapalı olduğu için gezilememiştir. Taşınmaz her türlü altyapı, elektrik hizmetlerinden faydalanabilmektedir. Bodrum kata, elektrikli yürüyen merpenle ulaşım sağlanmaktadır.
DEĞERLENDİRME:
Davaya konu taşınmazda kat irtifakı tesis edilmiş olup, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince kat irtifakı tesisi sırasında Bağımsız bölümlerin arsa payları değerleriyle orantılı olması gerekirken, zemin kattaki dükkânlar daha değerli olmasına rağmen,üst kattaki ofisler ile yaklaşık aynı arsa payı tahsis edilmiş, ayrıca bodrum katta bulunan davaya konu işyerine (1 nolu bağımsız bölüme) ise ana taşınmazda en fazla arsa payı tahsis edilmiştir. Bölgede yapılan araştırmalarda benzer konumda, aynı imar yapılaşma koşullarına sahip arsa vasıflı taşınmaz arsa birim fiyatı konumu ve alanına göre 9.000,00 TL/m2- 11.000,00 TL/m2 aralığında olup, değerlemeye konu ana taşınmazda Bağımsız bölümlerin arsa payları değerleriyle orantılı olarak tahsis edilmediği için, maliyet yöntemi ile değer hesaplaması yapılmamıştır.
Değerlemeye konu taşınmazın bulunduğu bölgede yapılan araştırmalara göre, halen satılık emsal taşınmazlar ve alınan emlak ofisi yorumlarına göre halen satılık işyerlerinin konum, alan, yapım yılı ve inşaat kalitesi karşılaştırılmış, değerlemeye konu taşınmazın bodrum katta yol kotu altında olması nedeniyle reklamasyon ve tabela dezavantajı dikkate alınarak konu taşınmaza 1.300,00 TL/m² birim değer öngörülmüştür.
Yapılan hesaplamalar şu şekildedir: 1920 m² x 1.300 TL/m²: ~2.496.000,00 TL takdir edilmiştir.
SONUÇ VE KANAAT:
Kıymet taktiri yapılan taşınmazın özellikleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2021 Yılı Yapı Yaklaşık Maliyeti, arsa m2 değeri ve taşınmazın piyasa rayiç bedeli göz önünde bulundurularak Borçlu Anbera Alışveriş Merkezleri Sanayi Ve Ticaret A.Ş. adına kayıtlı Cumhuriyet Caddesi No:12 adına kayıtlı olan ve Uşak Tapu Müdürlüğüne ait tapu kaydına göre Uşak Merkez İlçesi Küme Mahallesine Kain 200 ada 31 parsel üzerinde bulunan bodrum zemin üzeri dört katlı iş hanının bodrum katında bulunan ve eskiden market olarak kullanılan 1920,00 m2 büyüklüğündeki 1 numaralı bağımsız bölüm değerinin 2.496.000,00-TL edebileceği kanaatine varılmıştır.
Adresi : Uşak İli Merkez İlçesi Küme Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No:12
Yüzölçümü : 2.747,00m2
Arsa Payı : 264/1210
İmar Durumu : Taşınmaz her türlü altyapı, elektrik hizmetlerinden faydalanabilmektedir.
Kıymeti : 2.496.000,00 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir.
1. Satış Günü : 31/08/2021 günü 11:30 - 11:40 arası
2. Satış Günü : 27/09/2021 günü 11:30 - 11:40 arası
Satış Yeri : Uşak Adalet Sarayı Mezat Salonu No: 55
3 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : UŞAK MERKEZ KÜME MAHALLESİ 200 ADA 31 NOLU PARSEL ZEMİN KAT 23 BAĞIMSIZ BÖLÜM NUMARALI TAŞINMAZ.
Uşak İli Merkez İlçesi Küme Mahallesi 200 ada 31 nolu parsel 1-23-24-36-37-38-39-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52-53-54 numara sayılı taşınmazlar.
İCRA KONUSU TAŞINMAZIN ARSASININ KONUM VE ÇEVRESEL ÖZELLİKLERİ
Konum
İcra konusu taşınmazın açık adresi,Uşak İli Merkez İlçesi Köme Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No:12 Apartman Adı: Belediye İşhanı Bağımsız Bölüm: 1-23-24-36-37-38-39-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52-53-54 Nvi adres sorgulamada tespit edilmiştir.Kullanım amacı Ofis ve işyeri, kullanımı özel olarak belirtilmiştir. Bağımsız bölümlere giriş kapısı Cumhuriyet Caddesi üzerindedir. İşhanı olduğu için birden fazla kapı girişi vardır. Ancak ana giriş No:12 dir. Taşınmazların bulunduğu parselin batısında Taslak Sokak ve Yılancıoğlu İşhanı bulunmaktadır. Parselin doğusunda yapıya bitişik olarak yapılmış işyeri bulunmaktadır. Parselin kuzeyinde Çavdar Sokak ve Murat Arıtürk Mesl. Egt. Merkz. Müd. Bulunmaktadır. Parselin güneyinde Ulu Cami (tarihi) bulunmaktadır. Dava konusu taşınmazların bulunduğu parsel, Uşak Belediye Başkanlık binasına, İsmetpaşa Caddesine, Demokrasi Meydanına ve Sarraflar Çarşısına yürüme mesafesinde olup, Uşak İli Merkez İlçenin en gözde yerlerindendir.
Çevresel Özellikler
Dava konusu taşınmazın bulunduğu bölge; Uşak İli Belediye Başkanlığına bağlı olup yapıların ruhsatları Uşak Belediyesi tarafından düzenlenmiştir. Yapı betonarme olarak yapılmış olup, Uşak Belediye Başkanlığının 28.10.2020 tarihli ve 18272 sayılı yazısının ekine koymuş olduğu cd de inşaatın dört blok olarak yapıldığı ve 1990 yılında tamamlandıkları görülmüştür. Taşınmazın parseline toplu taşıma araçları ile özel araçlarla ulaşım sağlanması mümkündür.
B.1.c) İmar Durumu
Taşınmazın bulunduğu parsel Ticari Alan içerisinde yer almaktadır, yeni imar planında bitişik nizam maksimum kat adedi 2 kat dır. Taşınmazın tarihi eser olan Ulu Cami ile karşılıklı olduğu için her türlü ruhsat, tadilat işlemleri için İzmir Anıtlar Yüksek Kurulu Yazılı izni gerekmektedir.
Küme mahallesi 200 ada 1,12,13,14,15,16,17,18,19,20,21,22,29 parseller olarak Uşak Belediyesi adına kayıtlı ait iken Uşak Belediyesinin 15.01.2002 tarih 2002/65 sayılı encümen kararı ve Kadastro Müdürlüğünce tanzim edilen 25.01.2002 tarih ve 80 sayılı değişik beyannamesine istinaden 200 ada 31 parsel olarak birleştirilmesinden ve 135,45m2 yola terkininden sonra tescil edilmiştir.
Arsa Rayiç Değeri
Yukarıdaki tespitler doğrultusunda keşif konusu mesken, konumu, imar durumu, ulaşımı, merkeze olan uzaklığı, altyapısı, imar parseli oluşu, ana arterlere mesafesi, cinsi – nevi,hali hazırdaki kullanım durumu, pazarlık payı oranı, arz talep durumu (bulunduğu semte göre alıcı bulup bulamayacağı), parselin geometrik ve topoğrafik yapısı, kıymet yükseltici veya kıymet düşürücü tüm faktörler göz önünde bulundurulmuştur.
Emsaller
Bağımsız Bölüm Emsali: Dava konusu taşınmazlar gibi Belediye İşhanı içinde zemin katta kaim köşe konumlu Z-20 (22 bb) numaralı 14 m2 dükkân sahibinden 120.000,00-TL bedelle uzun süredir satılıktır. (Sahibinden.com İlan No: 89572883)*Mal Sahibi Telefon No:05326030636 –İndirgeme Yapıldığında: Birim Değeri : 120.000,00 TL :14m2 x 0,80 (P.P) x 0,80 (konum) x 0,80 (alan) = (4.388,57 TL/m2)
İşyeri (Dükkan) Emsali: Dava konusu taşınmaza yaklaşık 450 metre mesafede olan İslice Mahallesinde Garanti Bankası Merkez Şubesi arkasında bulunan 800 m2 işyeri Ekrem Ceylan İnşaat Erhan Ceylan’dan 1.350.000,00 TL’ye satılıktır. (Sahibinden. Com. İlan no:801126326 - TEL.0532 487 31 39)İndirgeme yapıldığında; Birim değeri:1.350.000,00 TL:800m2x0,90 (konum)x0,95 (P.P)x0,90 (alan)=1298,53 TL/m2
Arsa Emsali: Uşak Tapu Müdürlüğünün 12.04.2014 tarih ve 2495 yevmiye nolu Fevzi Çakmak Mahallesi 5411 ada 2 nolu parsel 921,89 m2 imar parseli 8 kat inşaat yapmaya elverişli dava konusu taşınmaza kuş uçumu 1,25 km. mesafede olan arsa Uşak 1. Sulh Hukuk Satış Memurluğunun 2012/26 esas dosyası ile 20.01.2014 tarihinde ihale ile 1.355.000,00 TL bedelle satışı yapılmış olup birim değeri:1.355.000,00 TL/921,89=1469,80TL/m2 dir. TUİK verilerine göre güncellendiğinde 05.01.2021 keşif tarihi itibariyle değeri: (583,38/229,10 x 1469,80) = 3.742,70 TL/m2 dir.
Emsal Mukayesesi
Kıyasi Emsal % Dava Konusu %
1-İmar Durumu 100 30
2-Konumu 10 100
3-Yüzölçümü 30 100
4-Merkeze uzaklık 10 100
5-Arz-Talep Dengesi 10 100
---------------------------------------
160 430
Bu mukayese sonucu 160/430=0,3720930233 oranında emsal taşınmaz dava konusu taşınmazın değerinin altında kalmaktadır.
Mukayese sonucu arsanın değeri;3.742,70-TL/0,3720930233 = 10.058,50-TL/m2 edebileceği kanaatine varılmıştır.
TAŞINMAZIN ÖZELLİKLERİ:
İcra konusu taşınmazın adresi Cumhuriyet Caddesi No:12 Kat: Bodrum Bağımsız Bölüm adresinde ve Uşak Tapu Müdürlüğüne ait tapu kaydına göre Uşak Merkez İlçesi Küme Mahallesine Kain 200 ada 31 parsel üzerinde bulunan bodrum zemin üzeri dört katlı iş hanının zemin katında bulunan 27,00 m2 büyüklüğündeki işyeridir. Taşınmazın giriş kapısı camları alüminyum camekânlıdır. Zemini seramik kaplı olup duvarları sıvalı ve boyalıdır. Tavanı alçı Panlı asma tavan ve Let ışıklıdır. Büro olarak kullanılmaktadır.
DEĞERLENDİRME:
02.12.1982 gün ve 17886 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan aşınma paylarına ilişkin oranları gösteren cetvele ve mevcut durum itibariyle binanın yıpranması alınacaktır. Yapının Ruhsatına bakıldığında 1990 yılında yapının tamamlandığı görülmektedir, yapının yaşı 31 yıldır. Binanın yapım yılı ve mevcut durumundaki yıpranma oranı belirlenecektir. Betonarme yapının 31-40 yaş arasındaki yapı yıpranma oranı %32 oranındadır.Market III-B yapı sınıfına girmektedir (Ticari amaçlı binalar – yapı yüksekliği 21,50m’ye kadar olan). 24.03.2021 tarihli ve 31433 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2021 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyeti Hakkındaki Tebliğe göre, İşhanı binasının birim maliyeti 1.800,00TL/m2; Arsa m2 birim fiyatı emlakçılardan edindiğim piyasa rayiç bedel, şehir merkezine mesafe, kamu imkânlarından faydalanma durumu, Uşak Belediyesi arsa rayiç bedeli göz önünde alınarak hesaplanmıştır.
HESAPLAMA:
Arsa Değeri :2.747,00m2x4/1210x10.058,50-TL/m2 =91.341,16-TL
Market Değeri : 27,00m2x1.800,00TL/ m2x0,68=33.048,00-TL
Toplam :…………………………………………….=124.389,16-TL
SONUÇ VE KANAAT:
Kıymet taktiri yapılan taşınmazın özellikleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2021 Yılı Yapı Yaklaşık Maliyeti, arsa m2 değeri ve taşınmazın piyasa rayiç bedeli göz önünde bulundurularak Borçlu Anbera Alışveriş Merkezleri Sanayi Ve Ticaret A.Ş. adına kayıtlı Cumhuriyet Caddesi No:12 adına kayıtlı olan ve Uşak Tapu Müdürlüğüne ait tapu kaydına göre Uşak Merkez İlçesi Küme Mahallesine Kain 200 ada 31 parsel üzerinde bulunan bodrum zemin üzeri dört katlı iş hanının zemin katında 27,00m2 büyüklüğündeki 23 numaralı bağımsız bölümün 124.389,16-TL edebileceği kanaatine varılmıştır.
Adresi : Uşak İli Merkez İlçesi Küme Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No:12
Yüzölçümü : 2747,mm2
Arsa Payı : 4/1210
İmar Durumu : Taşınmaz her türlü altyapı, elektrik hizmetlerinden faydalanabilmektedir.
Kıymeti : 124.389,16 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir.
1. Satış Günü : 31/08/2021 günü 12:00 - 12:10 arası
2. Satış Günü : 27/09/2021 günü 12:00 - 12:10 arası
Satış Yeri : Uşak Adalet Sarayı Mezat Salonu No: 55
4 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri :UŞAK MERKEZ KÜME MAHALLESİ 200 ADA 31 NOLU PARSEL ZEMİN KAT 24 BAĞIMSIZ BÖLÜM NUMARALI TAŞINMAZ.
Uşak İli Merkez İlçesi Küme Mahallesi 200 ada 31 nolu parsel 1-23-24-36-37-38-39-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52-53-54 numara sayılı taşınmazlar.
İCRA KONUSU TAŞINMAZIN ARSASININ KONUM VE ÇEVRESEL ÖZELLİKLERİ
Konum
İcra konusu taşınmazın açık adresi,Uşak İli Merkez İlçesi Köme Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No:12 Apartman Adı: Belediye İşhanı Bağımsız Bölüm: 1-23-24-36-37-38-39-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52-53-54 Nvi adres sorgulamada tespit edilmiştir.Kullanım amacı Ofis ve işyeri, kullanımı özel olarak belirtilmiştir. Bağımsız bölümlere giriş kapısı Cumhuriyet Caddesi üzerindedir. İşhanı olduğu için birden fazla kapı girişi vardır. Ancak ana giriş No:12 dir. Taşınmazların bulunduğu parselin batısında Taslak Sokak ve Yılancıoğlu İşhanı bulunmaktadır. Parselin doğusunda yapıya bitişik olarak yapılmış işyeri bulunmaktadır. Parselin kuzeyinde Çavdar Sokak ve Murat Arıtürk Mesl. Egt. Merkz. Müd. Bulunmaktadır. Parselin güneyinde Ulu Cami (tarihi) bulunmaktadır. Dava konusu taşınmazların bulunduğu parsel, Uşak Belediye Başkanlık binasına, İsmetpaşa Caddesine, Demokrasi Meydanına ve Sarraflar Çarşısına yürüme mesafesinde olup, Uşak İli Merkez İlçenin en gözde yerlerindendir.
Çevresel Özellikler
Dava konusu taşınmazın bulunduğu bölge; Uşak İli Belediye Başkanlığına bağlı olup yapıların ruhsatları Uşak Belediyesi tarafından düzenlenmiştir. Yapı betonarme olarak yapılmış olup, Uşak Belediye Başkanlığının 28.10.2020 tarihli ve 18272 sayılı yazısının ekine koymuş olduğu cd de inşaatın dört blok olarak yapıldığı ve 1990 yılında tamamlandıkları görülmüştür. Taşınmazın parseline toplu taşıma araçları ile özel araçlarla ulaşım sağlanması mümkündür.
 

İlan metninin devamı için

Geri Dön