20 / 04 / 2024

Validebağ Millet Bahçesi projesi revize edildi!

Validebağ Millet Bahçesi projesi revize edildi!

Uzun süredir tartışılan Validebağ Korusu’nun ‘betonlaşma kâbusu’ mutlu sonla bitti. Üsküdar Belediye Başkanı hazırladıkları proje için, “Koruyu baştan sona rehabilite edeceğiz. Beton asla olmayacak, araç girmeyecek, metal, naylon ve plastik de olmayacak” dedi.



Üsküdar'da bulunan Validebağ Korusu'nda büyük tartışmalara neden olan Millet Bahçesi projesi ile ilgili nihai karar verildi. Proje bölge halkının görüşleriyle revize edilirken ismi ‘Validebağ Bakım ve Rehabilitasyon Projesi’ oldu. Hürriyet'ten Fatma Aksu'nun haberine göre; Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, projenin tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. Türkmen, toplantıda alanda bir metreküp bile beton kullanılmayacağını duyurdu.

 Validebağ Millet Bahçesi projesi revize edildi!

İstanbul Boğazı'na manzarası bulunan Validebağ Korusu, Sultan 3. Selim'in validesi Mihrişah Sultan adına yaptırılmıştı. Daha önce Avcı Köşkü, Hababam Sınıfı filmlerinin de çekildiği  koru alanına millet bahçesi yapılması gündeme gelmişti.

 Validebağ Millet Bahçesi projesi revize edildi!

DOĞAL TAŞ, TOPRAK VE AHŞAP

Seyir terası, yapay gölet, ışıklandırma gibi alanların yapılmasına itiraz edenler tarafından dava açılmıştı. Sök-tak modeliyle yapıların yapılması şartıyla İBB Meclisi tarafından onay verildi ancak seferde koruda yapılacağı açıklanan otopark alanı yeniden tartışma yarattı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından koru geçtiğimiz yıl Üsküdar Belediyesi’ne tahsis edilmişti. Üsküdar Belediyesi ile projeye karşı çıkanlar arasında anlaşma sağlandı. 

Validebağ Millet Bahçesi projesi revize edildi!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Koruyu rehabilite edeceğiz. Doğal taş, toprak ve ahşap dışında bir malzeme kullanmayacağız. Beton asla olmayacak, araç girmeyecek, metal, naylon ve plastik de olmayacak. Bir yıl içinde tamamlayıp, 100’e yakın güvenlik ve temizlik elemanını da koruda görevlendireceğiz.''

Validebağ Korusu'ndaki millet bahçesi projesi durduruldu!

Validebağ Millet Bahçesi mahkemelik oldu!


Geri Dön