28 / 03 / 2024

Veysel Tiryaki: Okul yapmak için yıkıyoruz!

Veysel Tiryaki: Okul yapmak için yıkıyoruz!

Altındağlı çocukların daha iyi koşullarda eğitim ve de öğretim görmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Altındağ Belediyesi, Altındağ'da yeni okul alanları açmak için 989 gecekondu yıktı.



Altındağlı çocukların daha iyi koşullarda eğitim ve öğretim görmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Altındağ Belediyesi, Altındağ'da yeni okul alanları açmak için 989 gecekondu yıktı. Altındağ'a yeni okullar kazandırmak, çocukların daha iyi koşullarda okumasını sağlamak için çalışmalarını sürdüren Altındağ Belediyesi, okul alanlarını işgal eden yüzlerce gecekonduyu ortadan kaldırdı. 


"Bu zamana kadar Güneşevler, Aydınlıkevler, Battal Gazi, Gülpınar, Feridun Çelik, Karapürçek-1, Karapürçek-2, Alemdağ, Başpınar, Karakum ve Yıldıztepe mahallelerinde hizmete açtığımız 11 anaokulu için 367, Altındağ'ın çeşitli mahallelerindeki 14 okul için ise 612 gecekondu yıktık." diyen Başkan Tiryaki, yeni okul alanları açmak için yıkımların süreceğini belirtti. 


"OKUL YAPMAK BELEDİYENİN GÖREVİ DEĞİL, DEMEDİK." 


Altındağlı çocukların eğitimine büyük önem verdiğini her fırsatta dile getiren Başkan Veysel Tiryaki "Altındağ Belediyesi olarak, sadece yasada yazan görevlerimizi yerine getiririz, başka da bir işe karışmayız demedik. Elimizi taşın altına koyduk. Benim bu ilçeye ve bu ilçenin çocuklarına karşı sorumluluğum var. Onların daha iyi şartlarda okuması benim en büyük temennim..." dedi. 


Altındağ'da yıkmadan bir şey yapmak mümkün olmadığının altını çizen Tiryaki "İmar planlarını tamamladığımız bölgelerde sosyal donatı, park, okul gibi alanların üzerinde hep gecekondular var. Öncelikle bu gecekonduların yıkımını tamamlamamız gerekiyor. Yapılan ve halen yapımı süren okullar için yüzlerce gecekondu yıkmamız gerekti. Kararlı tavrımızla yıkımlardan hiç ödün vermedik, vermeyeceğiz..." dedi. 


"ALTINDAĞLI ÇOCUKLARIN DAHA İYİ ŞARTLARDA EĞİTİM GÖRMESİ İÇİN NE GEREKİYORSA YAPIYORUZ." 


Yeni okullar yapmak için verdikleri mücadelenin yanı sıra, Altındağ'daki okullara da destek olduklarını belirten Başkan Tiryaki "Her yıl Altındağ'daki okulların tadilatı için 1 milyon TL kaynak ayırıyoruz. Her eğitim-öğretim yılının başında okulların boya, bakım, onarım gibi ihtiyaçlarını karşılıyor, eksiklerini gideriyoruz. 

Altındağlı çocukların daha iyi şartlarda eğitim görmesi için ne gerekiyorsa yapıyoruz." dedi. 


Ankara 24 Saat


Geri Dön