25 / 04 / 2024

Vezneciler Metro İstasyonu yarın açılıyor!

Vezneciler Metro İstasyonu yarın açılıyor!

Yarın açılışı yapılacak olan Vezneciler Metro İstasyonu ile İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü çalışanları, öğrenciler, bölge halkı ve bölge esnafı, raylı sistemlerle ulaşımında büyük bir rahatlığa kavuşacak...



İstanbul’da ulaşımın konforu metro ağları ile güçlenmeye devam ediyor. Açılışı yapılacak olan Vezneciler Metro İstasyonu ile İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü çalışanları, öğrenciler, bölge halkı ve bölge esnafı, raylı sistemlerle ulaşımında büyük bir rahatlığa kavuşacak. İstasyonun hizmete alınmasının bölge turizmine olumlu katkılar sağlaması da bekleniyor.


Şişhane-Yenikapı Metro hattı üzerinde bulunan Vezneciler İstasyonu'nun 16 Mart 2014 Pazar günü açılıyor.


Vezneciler İstasyonu’nun Şehzadebaşı Caddesi üzerindeki çıkışlarından birinde, Koruma Kurul Kararlarına bağlı olarak gerçekleştirilen arkeolojik çalışmalar hala devam ediyor.


Hizmete alınacak olan Vezneciler İstasyonu’na, İstanbul’un işgali sırasında bu bölgedeki karakolda şehit edilen askerlerimizin anısına “Vezneciler İstasyonu 16 Mart Şehitleri Girişi” ismi verildi. Ayrıca İstasyon girişine olayı üç dilde anlatan anıt (mihenk taşı) da konuldu.


3.5km uzunluğundaki Şişhane-Yenikapı Metrosu'nun Haliç Metro Geçiş Köprüsü üzerinde yer alan Haliç istasyonu ile Yenikapı istasyonu 15 Şubat 2014 tarihinde hizmete alınmıştı.


Şişhane-Yenikapı projesi kapsamında; Haliç Metro Köprüsü’nün köprü ayakları, Vezneciler İstasyonu ve Yenikapı İstasyon bölgelerinde sürdürülen arkeolojik kazı ve belgeleme çalışmaları bugüne kadar titizlikle yürütüldü.


Vezneciler İstasyonu bölgesinde yapılan arkeolojik kazılarda elde edilen buluntular, İstanbul Arkeoloji Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı. Bu buluntulardan en önemlisi sayılabilecek Bizans dönemine ait (Opus Sectile) mozaiği İstanbul Arkeoloji Müze Müdürlüğü denetiminde kaldırıldı.


• Vezneciler İstasyonu yüzeyden 30 m. derinliğinde inşa edildi.


• Vezneciler İstasyonunda ve istasyon girişlerinde, engelli erişimine uygun şekilde uluslararası standartlar doğrultusunda; yürüme ve ikaz bantları, tutunma barları ve özürlü asansörü tesis edilerek yüzeyden perona erişim kolaylığı sağlandı.


• Görme engelli vatandaşlarımız için zemine kabartılı yürüme yolu yapılarak istasyon girişinden perona kadar güvenli erişim sağlandı.


• Rayların altına titreşimi önleyici elastomer yastık uygulanarak, trenin sebep olduğu gürültü ve vibrasyon en aza indirilerek seyahat konforu arttırıldı. Projenin Tarihi yarımada da olması nedeniyle titreşim sönümleyici ve gürültüyü minimuma indiren ray bağlantı sistemleri tercih edildi.


• Vezneciler Metro İstasyonunun işletmeye alınması ile İstanbul Üniversitesi Beyazıd Kampüsü çalışanları ve öğrenciler ile bölge halkı ve  bölge esnafı raylı sistemlerle konforlu bir ulaşım  sistemine kavuşmuş olacak. İstasyonun hizmete alınması bölge turizmine olumlu katkılar sağlaması bekleniyor.


ENTEGRASYON


Hacıosman- Yenikapı Metro Hattı üzerinde yer alan Vezneciler İstasyonundan Metroya binen yolcular;


Taksim 4.Levent-Hacıosman yönüne,


Yenikapı ‘ya  ve  Marmaray  aracılığı ile Üsküdar –Kadıköy-Kartal yönlerine,


Hafif Metro (Yenikapı-Aksaray arası) tamamlandığında Otogar-Atatürk Havalimanı-Bağcılar-Başakşehir-Olimpiyat Stadı yönlerine, 


Raylı sistemler ile konforlu bir şekilde ulaşabilme imkanına kavuşacaklar.



İBB


Geri Dön