29 / 03 / 2024

Yastık altında altını olanlar uyuyamayacak! Hesabını yanlış yapanın parası pul olur

Yastık altında altını olanlar uyuyamayacak! Hesabını yanlış yapanın parası pul olur

Türk insanının güvenli liman olarak gördüğü ve zor günler için yastık altında tuttuğu altınlar için düğmeye basıldı. Hükümet o altınların yastık altında durmasındansa kayıt altında ve bankacılık sisteminde dolaşmasını istiyor. Yatırımcı altın fiyatlarındaki oynaklığı dakika dakika izliyor.



Altının kilogram fiyatı, önceki kapanışa göre yüzde 3,1 azalışla 895 bin liraya geriledi. 

Altının onsu, uluslararası piyasalarda 1.812,9 dolardan işlem görüyor.

Borsa İstanbul Altın Piyasası'nda standart altının kilogram fiyatı, günü önceki kapanışa göre 3,1 kayıpla 895 bin liradan tamamladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), doların bugünkü efektif kurunu alışta 15,4270 lira, satışta 15,4888 lira olarak açıkladı. TCMB, önceki efektif kurunu alışta 15,3418 lira, satışta 15,4033 lira olarak belirlemişti.

 Çeyrek altın 1.498 lira, Cumhuriyet altını da 6.117 liradan satılıyor.

Öte yandan hükümet yastık altında tutulan altınların hızlı bir şekilde sisteme dahil etmek için çalışıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, vatandaştan alınarak bankacılık sistemine dahil edilen altınlarla ilgili açıklama yaptı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön