28 / 03 / 2024

YÖK'den deprem bölgesi için dil desteği geldi! Tüm akademisyenler yararlanabilir!

YÖK'den deprem bölgesi için dil desteği geldi! Tüm akademisyenler yararlanabilir!

YÖK 2022 yılında Akademik Yabancı Dil desteği projesini başlatmıştı. Bu yıl yaşanan deprem felaketinin ardından deprem bölgelerindeki 16 üniversite, toplamda 240 kontenjanı olan bir program düzenlediğini duyurdu. Bu programdan faydalanmak isteyen doktor öğretim üyeleri, araştırma görevlileri ve öğre



YÖK'ün deprem bölgeleri için düzenlediği yabancı dil desteği kapsamında başvuruda bulunacak olan adayların bazı koşulları karşılamaları gerekmektedir.  Doktora derecesine sahip olmaları ve son 3 yıl içinde YÖKDİL, YDS, E-YDS veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası bir yabancı dil sınavından muadili en az 70 puan almış olmaları zorunlu kılınmıştır. 2023-2024 eğitim öğretim yılı için akademik birimdeki doktor öğretim üyeleri ve araştırma görevlilerinin bu projeden yararlanabileceği duyurulmuştur.

16 üniversitede toplamda 240 kontenjan ayrıldı

YÖK’ün başlatmış olduğu Akademik Yabancı Dil desteği projesi ODTÜ öncülüğünde online olarak gerçekleşecektir. Program yazma becerisine odaklı olup akademik birimde yer alan araştırmacılar için okuma, dinleme ve konuşma becerilerini de geliştirmeye yönelik olacaktır. Bu yılki eğitim öğretim programında düzenlenen Akademik Yabancı Dil desteği deprem bölgelerindeki üniversitelerdeki akademisyenleri kapsamaktadır.  Bu programda, genç araştırmacıların akademik metinlerin etkili bir şekilde yazılmasını öğrenmeleri ve geliştirmeleri hedeflenmektedir.


Geri Dön