18 / 04 / 2024

Ytong 50 yılda 1.5 milyon konutun duvarını ördü!

Ytong 50 yılda 1.5 milyon konutun duvarını ördü!

50 yılda 1.5 milyon konutun duvarını ördü 1955 yılında İstanbul Hilton Oteli inşaatında şantiye şefi olarak çalışırken gaz beton Ytong ile Türkiye'yi tanıştıran Bülent Demiren'in kurucusu olduğu Türk Ytong 50'nci yaşını kutluyor...



50 yılda 1.5 milyon konutun duvarını ördü 1955 yılında İstanbul Hilton Oteli inşaatında şantiye şefi olarak çalışırken gaz beton Ytong ile Türkiye'yi tanıştıran Bülent Demiren'in kurucusu olduğu Türk Ytong 50'nci yaşını kutluyor. 


1965 yılında Pendik Fabrikasında üretime başlayan Türk Ytong, yıllık 5 bin konuta denk düşen 50 bin metreküp üretim kapasitesinden, bugün 5 fabrikasıyla yıllık 200 bin metreküplük üretim kapasitesine ulaştı. Türk Ytong, yıllık 200 bin konutun duvarlarını örüyor. Geride bırakılan 50 yılda, Türkiye'de üretilen toplam 21 milyon metreküp Ytong ile yaklaşık 1 milyon 500 bin adet konut inşa edildi. 

Enerjide 10 milyar dolar tasarruf Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, Şu anda Pendik dışmda Tekirdağ-Saray, Antalya, Gaziantep ve Bilecik'te olmak üzere 5 fabrikada üretim Ytong üretimi gerçekleştirdiklerini belirterek, Yıllık 2 milyon metreküp kapasiteye ulaştık. Bu, 200 bin konutluk malzeme anlamına geliyor. Yüzde 100'e yakın kapasiteyle çalışıyoruz" dedi. 

Ytong'dan ısı yalıtım plağı Ytong" un hafifliği ile depreme dayanımlı, ısı yalıtımı özelliği ile enerji verimli, ve yanmaz malzeme olma özelliği ile güvenlikli bir yapı malzemesi olduğuna dikkat çeken Fethi Hinginar, "Ytong kullanılan yapılarda enerji verimliliğini ölçüyoruz. Bugüne kadar sağladığımız eneıji tasarrufu 10 milyar doları buldu. Yeni ürünümüz Ytong Isı Yalıtım Plağı ile bu tasarruf oranı daha Üa artacaktır" dedi. 


Ytong" un önem verdiğine Hinginar, yeni bir buluşla inşaat sektörüne, Ytong Isı Yalıtım Plağım kazandırdıklarını söyledi. Hinginar, Bilecik Fabrikası'nda üretilen Ytong Isı Yaktım Plağı'nm yalıtım değerinin yüksek olduğuna vurgu yapan Hinginar, bu malzemenin geleceğin yapı malzemesi olarak değerlendirildiğini kaydetti. 


Ytong Türkiye 50'nci yıl gecesi Ytong Türkiye bu gece Kurucusu Bülent Demiren ve eşinin katılımıyla İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde kutlayacak. 


50'ncı yıl gecesi etkinlikleri kapsamında 50'nci yıl sergisi ve 50'nci yıl filmi yer alacak. Davatliler, Anadolu Ateşi'nin danslarını izlerken, Ferhan & Ferzan Önder Piyano Resitali'ni dinleyebilecek. 


Posta Gazetesi


Geri Dön