19 / 04 / 2024

Yüksek elektrik faturalarına çözüm bulundu! Elektrik faturası nasıl düşürülür? İşte fatura azaltmanın yolu...

Yüksek elektrik faturalarına çözüm bulundu! Elektrik faturası nasıl düşürülür? İşte fatura azaltmanın yolu...

Son zamanlarda yüksek elektrik faturaları sık sık gündeme geliyor. Vatandaşlar son zamanlarda elektrik faturalarını düşürmenin yollarını araştırmaya başladı. Peki elektrik faturaları nasıl düşürülür? İşte ayrıntılar...



GECE TÜKETİMİ YÜKSEK FİYATLANIYOR 

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İstanbul Şube Müdürü Ali Fuat Aydın, elektrik faturalarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve vatandaşlara tek zamanlı tarife kullanma tavsiyesinde bulundu. 

"Çok zamanlı tarife, belli bir saat dilimi üzerinden fiyatlandırmaya imkân tanıyan bir tarife. Yoğun elektrik tüketilen saatler, 17.00-22.00 arası" açıklamasını yapan Ali Fuat Aydın, çok zamanlı tariede bu aralığın pahalı, diğer dilimlerin ucuz tutulup vatandaşı saat 22.00’den sonra tüketime yöneltme amacının olduğuna dikkat çekti. Ancak şu an o amaçtan sapılmış olduğunu aktaran Aydın, Yeni tarifelerle artık çok zamanlı tarife aboneleri, düşük kademeden faydalanamıyor. Gece tüketim de artık yüksek kademeden fiyatlandırılıyor” diye konuştu.

Yüksek elektrik faturalarına çözüm bulundu! Elektrik faturası nasıl düşürülür? İşte fatura azaltmanın yolu... 

Tek zamanlı tarife ile çok zamanlı tarife arasında ciddi fiyat farklarının bulunduğunun altını çizen Ali Fuat Aydın, "Örneğin; tek zamanlı tarifede, evinde 240 kilovatsaat enerji tüketen bir kişi, vergiler dâhil 301 lira 67 kuruş ödüyor. Çok zamanlı tarifede ise hesaplamayı çeşitli senaryolarla yapmak mümkün" şeklinde konuştu ve gündüz 40, puant dilimde 40, gece 160 kilovatsaat olmak üzere toplam 240 kilovatsaat enerji harcayan birinin 379 TL 67 kuruş ödediğini belirtti. 

"Çok zamanlı tarifenin üç diliminde de 80 kilovatsaat olmak üzere yine toplam 240 kilovatsaat enerji harcayan kişi ise 472 lira 74 kuruş ödüyor. Bu sebeple vatandaşlar tek zamanlı tarife kullanmalı" şeklinde konuşan Aydın, vatandaşların tek zamanlı tarife kullanmasının gerekli olduğunu aktardı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön