19 / 04 / 2024

Yunanlı turizmciler otellerinin satılması ve kiralanması için umudu Türkler'e bağladı!

Yunanlı turizmciler otellerinin satılması ve kiralanması için umudu Türkler'e bağladı!

Ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiren Yunanlı otelciler, bazı otellerini satmak ya da kiralamak için Türk turizmcilere başvurdu



Bir kaç yıl öncesine kadar Avrupa turizminin gözde ülkelerinden olan Yunanistan'da, ekonomik kriz nedeniyle yaşanan grev ve sokak olayları ülke turizmini olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Erken rezervasyonların yaklaşık yüzde 30 oranında düştüğünün açıklandığı ülkede, işleri kötü giden turizmciler ellerindeki otelleri elden çıkartmanın yollarını arıyor.

Ülke içinde bekledikleri ilgiyi bulamayan Yunanlı otelciler, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) aracılığıyla Türk turizmcilere otellerini satın almaları ya da kiralamaları için başvurdu.

Turist desteği de istiyorlar

TYD Başkanı Turgut Gür, Türk turizmcisinin Birleşik Arap Emirliği'nden Hırvatistan'a Kazakistan'dan Bulgaristan'a kadar birçok ülkede yatırımının bulunduğunu söyledi.

Ortadoğu ve Orta Asya'da birçok ülkenin Türk turizmciyi ülkesine çekmek için kendileriyle temasa geçtiğini dile getiren Gür, şu bilgileri verdi:

"Türkiye'deki turizm yatırımlarının üçte ikisi TYD üyeleri tarafından gerçekleşiyor. Katıldığımız uluslararası fuar ve organizasyonlara birçok ülke yetkilisi bizi ülkesine yatırım yapmaya davet ediyor. En son Berlin Turizm Fuarı'nda Yunalı otel işletmecileri, ülkelerindeki ekonomik durumun turizmi de olumsuz etkilediğini belirti. Ellerinde çok sayıda satılık veya kiralık otel olduğunu ifade eden Yunanlı dostlarımız, bize Selanik Ticaret Odası'nın Turizm Grubu aracılığıyla satılık otellerin bulunduğu liste gönderdi."

Turgut Gür, Yunanlı otelcilerin kendilerinden turist desteği de istediğini belirterek, özellikle Bodrum, Datça ve Marmaris'te konaklayan turistleri günübirlik de olsa ağırlamak istediklerini söylediklerini kaydetti.

Yunanlı meslektaşlarına yardım etmek istediklerini ve TYD'nin bazı üyelerinin Yunanistan'daki satılık otellerle ilgilendiğini ifade eden Gür, “Satılık ve kiralık otellerin olduğu liste elimizde. İnceliyoruz, bizim için uygun olan varsa almamamız için bir neden yok. Bu hem bizim için hem de zorda kalan Yunanlı meslektaşlarımızın faydasına olacaktır” diye konuştu.

Türkiye'nin turist sayısı Yunanistan'ın iki katı

En büyük müşterileri arasında İngiliz ve Almanların olduğu Yunanistan, 2011'de 16,5 milyon milyona yakın turisti ağırlarken,10 milyar 500 milyon avroluk turizm gelirlerine ulaştı. Almanları başta olmak üzere, sırasıyla Ruslar ve İngilizlerin gözdesi olan Türkiye ise geçen yıl 30 milyonu geçen turist sayısıyla 23 milyar doların üzerinde turizm geliri elde etti.

Hürriyet


 


Geri Dön