26 / 04 / 2024

Zam haberlerinden sonra TMO harekete geçti! Yeni fiyat belli oldu

Zam haberlerinden sonra TMO harekete geçti! Yeni fiyat belli oldu

İstanbul’un bazı ilçelerinde un tedarikçilerine Ağustos sonuna kadar indirimli fiyattan un verileceği açıklanmasına rağmen ekmeğin 5 lira olması TMO’yu harekete geçirdi. Ekmek zammıyla ilgili hükümete 'asgari fiyat listesi' başvurusu yapıldı. Yeni fiyat açıklandı.



Tarım ve Orman Bakanlığı, ekmek fiyatlarının artmasını önlemek için un sanayicilerine yönelik ucuz buğday satışının devam edeceğini açıklamıştı. Buna rağmen Üsküdar, Kadıköy ve Ataşehir’de 210 gram ekmeğin 5 liraya satılması kararlaştırıldı. Ekmeğe zam kararı 21 Haziran’dan itibaren uygulanacağı açıklanmasına rağmen fırınlar ekmek zamlarını dünden itibaren müşterilere yansıtmaya başladı.

31 Mayıs’ta TMO’nun un tedarikçilerine sağlayacağı ucuz un tedariki süresi Ağustos sonuna kadar uzatılmıştı.

TMO, ekmeğe zam yapılmaması için ucuz buğdayı sanayiciye tonunu 3 bin 460 TL ile 3 bin 575 TL civarında satıyordu. TMO Haziran’ın ilk gününe kadar un sanayicilerine 50 kiloluk unu 260 liradan fırıncılara satmaları taahhüdüyle ucuz buğday satışı yapıyordu.

Toprak Mahsülleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal, ekmek fiyatlarına zam gelmesinden sonra ucuz un satışı uygulamasının Ağustos sonuna kadar olan süresini uzatmaya karar verdiklerini açıkladı.

Zam haberlerinden sonra TMO harekete geçti! Yeni fiyat belli oldu

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön