23 / 04 / 2024

Zeytinburnu Belediyesi'nden kaçak kat açıklaması!

Zeytinburnu Belediyesi'nden kaçak kat açıklaması!

Zeytinburnu Belediyesi, 19 Aralık 2017 tarihinde Hürriyet Gazetesi'nde yer alan "Kaçat katlar artık yasal" başlıklı haberle ilgili bir açıklama yaptı. İşte o açıklama...



 

Zeytinburnu Belediyesi, 19 Aralık 2017 tarihinde Hürriyet Gazetesi'nde yer alan "Kaçat katlar artık yasal" başlıklı habere ilişkin açıklama yaptı. 

 

Zeytinburnu Belediyesi tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

Hürriyet Gazetesi’nde Fatma Aksu imzasıyla 19 Aralık 2017 günü yayınlanan “Kaçak Katlar Artık Yasal” başlıklı haber yanlış ve eksik bilgi içermektedir. Kamuoyunu yanıltıcı bir yönde yapılan habere cevap hakkı doğmuştur.


Haberde D-100 Karayolu kenarındaki yapının fazla yükseklikle inşasına başlandığı, aradaki fazlalığın imar planıyla yasallaştırıldığı iddia edilmektedir.

İBB’nin İstanbul genelinde yaptığı silüet çalışması sonucu 13/01/2012 tarih ve 173 sayılı meclis kararıyla Maltepe Mahallesi’nde yükseklik 55 metre olarak belirlenmiştir.

Proje sahipleri, 2015 yılında, söz konusu proje için Zeytinburnu Belediyesi’ne başvurmuş, 52 metre yükseklikle ruhsat almış ve inşaata ruhsatlı olarak başlamıştır.

Söz konusu yerde yapılan inşaatta herhangi bir ruhsat hilafı ve kaçak katların yasallaştırılması gibi bir durum söz konusu olmayıp ruhsat ve eklerine uygun kaba inşaatı tamamlanmıştır.

 

 


Geri Dön