19 / 04 / 2024

Ziraat Bankası TOKİ başvuruları nasıl yapılır?

Ziraat Bankası TOKİ başvuruları nasıl yapılır?

Ziraat Bankasından TOKİ başvuruları nasıl yapılır? 50 bin sosyal konut başvuru işlemleri nelerdir? TOKİ projelerinde başvurudan konut teslimine kadar ne işlemler yapılır?



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Ziraat Bankası arasında yapılan protokol kapsamında Ziraat Bankası,  TOKİ  projelerinin başvuru aşamasından tapu teslimine kadar olan bu süreçte; başvuru toplama, konut satış, konut teslim, konut ve DASK sigortası, devir, konut kredisi taksit tahsilâtı, borç kapama ve tapu teslimi işlemlerinde aracılık hizmeti veriyor.

TOKİ 50 bin sosyal konut projesi için belirtilen şartların taşınması hâlinde, en yakın Ziraat Bankası şubesine T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı ile müracaat edilmesi yeterli oluyor.

TOKİ Konutlarına Başvuru Nasıl Yapılır?

Kredi Pazarı’nda yer alan habere göre; Satın almak istenilen konutun bulunduğu şehirdeki Ziraat Bankası şubelerinden birine gidilmesi gerekiyor. Şubelerde işlemler vadesiz hesap üzerinden yapıldığı için, mevcut hesap olmaması durumunda vadesiz hesab açılıyor; peşinat bedeli, vergi ve komisyon tutarı; vadesiz hesaba yatırılıp gayrimenkul satış işlemi, çok kısa bir sürede gerçekleştiriliyor.

Konutlar Nasıl Teslim Alınır?

TOKİ'den satın alınmış olunan gayrimenkulün teslimatı için projenin temerküzü olan Ziraat Bankası şubesinden; Konutun KDV'sinin yatırılması, KDV faturası, KDV ödeme dekontu ve Gayrimenkul Satış Sözleşmesi fotokopisi ile şantiyeye gidilmesi gerekiyor.

Konut Kredisi Taksitleri Nasıl Ödenir?

TOKİ’den alınan konutun konut kredisi taksitleri devam ettiği sürece kişinin Ziraat Bankası vadesiz hesabında bakiye yeterli olduğu takdirde taksitler otomatik olarak tahsil ediliyor. Taksit tutarını T.C. kimlik veya hesap numarası ile tüm Ziraat Bankası şubelerinden de yatırılabiliyor.

TOKİ 50 bin konut emekli başvuru şartları nedir?

6 maddede TOKİ başvuru süreci!

Borcu olan emekli TOKİ'ye başvuru yapabilir mi?
 


Geri Dön