26 / 04 / 2024

Ziraat Bankası tüm müşterilerine kritik bir duyuru yaptı! Hesabınızda toplu para olabilir! Hemen kontrol edin!

Ziraat Bankası tüm müşterilerine kritik bir duyuru yaptı! Hesabınızda toplu para olabilir! Hemen kontrol edin!

Ziraat Bankası müşterilere hayati bir duyuru yaptı. Yapılan duyuruda Ziraat Bankası’nda hesabı olan müşterilerin hesabındaki paraların zaman aşımına uğramamaları için 90 gün içinde başvuru yapması gerektiği ifade edildi.



Banka tarafından paylaşılan söz konusu duyurunun devamında 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 62. maddesine göre bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan müşterinin en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı emri tarihinden başlayarak 10 sene içinde aranmayanlar zaman aşımına uğrayacağı ifade edildi.

Ziraat Bankası tüm müşterilerine kritik bir duyuru yaptı! Hesabınızda toplu para olabilir! Hemen kontrol edin!

BANKADAN YAPILAN DUYURU 

Konuya ilişkin olarak Ziraat Bankası tarafından yapılan duyurunun devamında şu ifadeler kullanıldı:

"01 Kasım 2006 tarih ve 26333 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Mevduat ve Katılım Fonunun Kabulüne, Çekilmesine ve Zaman Aşımına Uğrayan Mevduat, Katılım Fonu, Emanet ve Alacaklar ile İlgili Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” in 8’nci maddesi doğrultusunda bankaların, zaman aşımına uğrayan mevduat, emanet ve alacakların listesini şubatın başından itibaren kendi web adreslerinde 4 ay süreyle ilan etmesi gerekmektedir.

Zaman aşımına uğrayan hesaplar listesinde verileri bulunan müşterilerimizin en geç 15 Haziran 2023 tarihinde mesai saati bitimine kadar hesaplarının bulunduğu şubeye geçerli kimlik belgeleri ile başvurmamaları durumunda zaman aşımına uğramış olan mevduat, emanet, hak ve alacakları yasa gereği Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilecektir.

Bu sene Zamanaşımına Uğrayacak Mevduat Hesapları ve Emanetler sorgulamasını yapmak isteyen kişiler, Ziraat Bankası web adreslerinden işlemlerini gerçekleştirebilirler."

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

2023 e-Devlet Ramazan kolisi yardımı başvurusu! Hemen başvurun!

TOKİ sıra numarası öğrenme! TOKİ kura çekiliş no nasıl öğrenilir?

Son dakika işsizlik maaşı tutarları! En düşük işsizlik maaşı ne kadar? Zam geldi mi?


Geri Dön