19 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar sürecek?

Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar sürecek?

Kentsel dönüşüm kira yardımı, kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen yapıların malik ve kiracılarına yapılan yardımlar arasında bulunuyor. Peki, hak sahiplerine yapılan kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar sürecek?



Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar sürecek?

Kentsel dönüşüm kira yardımı, kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen yapıların malik ve kiracılarına yapılan yardımlar arasında bulunuyor. 


Kira yardımı belli bir süre içerisinde, belli miktarlarda bu yardıma başvuran hak sahiplerine yapılıyor.


Aylık kira bedeli, her yıl Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan Tüketici Fiyatları Endeksi oranında güncelleniyor. 


Ayrıca yapılacak kira yardımının ilk beş aya kadar olan kısmı, taşınma masrafları da dikkate alınarak peşin olarak ödenebiliyordu. Ancak Kentsel dönüşüm kira yardımında daha önce yapılan "5 aylık toplu ödeme"den Şubat ayı itibariyle vazgeçildi. 


Peki, hak sahiplerine yapılan kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar sürecek?


Kentsel dönüşüm kira yardımı süresi..

Kentsel dönüşüm kira yardımı 18 ay boyunca yapılıyor. 2014 yılında 680 TL olan kira yardımı miktarı, 2015 yılında 735 TL oldu. 


Buna göre, 6306 sayılı yasa kapsamında maliklere 18 ay boyunca sadece sahip oldukları ve ikamet ettikleri bir bağımsız bölüm için kira yardımı 735 TL olarak ödenecek.



Kentsel dönüşüm taşınma yardımı için gerekli evraklar!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön