23 / 04 / 2024

Tapu harcı ödeme zamanı!

Tapu harcı ödeme zamanı!

Tapunun alıcıya devredilmesi için gerekli belgeler ile tapuya müracaat edilmesi ve tapu masraflarının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu harcı ne zaman ödenir? İşte tapu harcı ödeme zamanı...



Tapu harcı ödeme zamanı!

Gayrimenkul tapu devirleri, taşınmaz malın bağlı olduğu tapu dairesinde yapılıyor. Tapunun alıcıya devredilmesi için gerekli belgeler ile tapuya müracaat edilmesi ve tapu masraflarının ödenmesi gerekiyor.


Gerekli belgeler:

1. Satıcıdan tapuda satış için gerekli evraklar..

- Tapu aslı veya fotokopisi

- 1 Resim

- Nüfus Cüzdanı (T.C. Kimlik Numaralı) aslı ve 1 adet fotokopisi

- Vergi borcu yoktur yazısı (belediyeden) (belediye vergi borcu çıkaracak olursa, varsa geçmiş döneme ait ödendi makbuzları belediyeye ibraz edilmelidir.)

- Tapu işlemlerini emlakçı yapacaksa vekaletname (Emlakçı Adına)

 

2. Alıcıdan tapuda satış için gerekli evraklar..

- 2 Resim

- Nüfus Cüzdanı (T.C. Kimlik Numaralı) aslı ve 1 adet fotokopisi

- T.C. Kimlik Numarası

- Tapu işlemlerini emlakçı yapacaksa vekaletname (Emlakçı Adına)


Tapu harcı 2015..

Tapu devir işlemleri için, taşınmaz malın gerçek satış bedeli üzerinden binde 20 oranında tahsil ediliyor. Bu bedelin ayrı ayrı hem alıcı hem de satıcı tarafından ödenmesi gerekiyor.


Tapu masrafları arasında tapu döner sermaye masrafları da bulunuyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 2015 yılı Tarifesine göre, tapu döner sermaye bedeli yüzde 10,11'lik yeniden değerleme oranı ile 82,50 TL olan bu bedelin de ödenmesi gerekiyor. 


Tapu harcı ödeme zamanı..

Tapu harcı, tapu dairesinde işlemler devam ederken ödeniyor. Cep telefonuna tapu bilgileri hakkında mesaj geliyor. Bu mesajda ödenmesi gereken bedel ve ödenecek yer ile süre hakkında bilgiye yer veriliyor.


Tapu harcı gider yazılır mı?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön